The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Maak kennis met Narvik in Noorwegen

1 Mins read

Scandinavië is voor veel mensen een plek die tot de verbeelding spreekt. Landen als Noorwegen of Finland hebben iets magisch door het ruige landschap en de vele meren en fjorden. Wat betreft historie heeft Noorwegen een indrukwekkende achtergrond en kan er veel kunst en cultuur gevonden worden waardoor Noorwegen veel verschillende dingen biedt om te ondernemen. De stad Narvik is hierop geen uitzondering.

Narvik

Narvik is na de Russische stad Moermansk, de meest Noordelijke stad die een treinstation biedt. Reizen met de trein in Noorwegen is iets speciaals, het landschap is als geen ander en kan soms lijken alsof het uit een sprookje komt. De landschappen in en rondom Narvik zijn waarschijnlijk de grootste bezienswaardigheden en ook kan Narvik gebruikt worden als uitvalsbasis om nog verder de natuur in te trekken.

Hieronder nog een aantal bezienswaardigheden.

Ofotbanen

Dit is de treinroute tussen Narvik en Kiruna. Deze reis leidt je door ruige en historische landschappen heen. Op deze manier kan je het meest te zien krijgen van het Noorse landschap en de bergen die het te bieden heeft. Kaartjes hiervoor zijn gewoon te koop op het treinstation van Narvik.

Polar park

Dit is het meest Noordelijke dierenpark van de wereld. Dit is geen dierentuin maar een groot omheind park waar de dieren vrij in kunnen leven. Je ontmoet wolven, bruine beren, rendieren en nog vele andere dieren. Er is ook de mogelijkheid te overnachten in het park en uiteraard ga je met een gids op pad.

Noorderlicht jagen

Een van de meest speciale dingen om te zien is toch wel het Noorderlicht. Veel mensen zijn het hierover eens, deze magische dansende kleuren kunnen je hart zeer snel laten kloppen. Er zijn verschillende tours beschikbaar waar je opgehaald wordt uit je hotel en samen met een gids op zoek gaat naar het Noorderlicht. Probeer altijd met een gids te gaan want het noorderlicht is onvoorspelbaar en een gids zal altijd het beste weten wanneer dit fenomeen zich voordoet.

Check ook: Wat is de beste backpack en verken star Island