The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLK

Maak zelf jouw slagroomtaart met deze 5 stappen!

2 Mins read

Wie houdt er niet van slagroomtaart? Bijna niemand toch?! In deze blog vertellen we je hoe je in vijf stappen de heerlijkste slagroomtaart kan maken. Deze is namelijk prima in eigen keuken te maken. Hoe je dat het beste kunt doen, vertellen we je nu. Lees dus snel verder!

1. Verzamel alle benodigde spullen

Verzamel alle ingrediënten, maar ook de gereedschappen. Denk bijvoorbeeld aan bakjes, een weegschaal, spatel, mixer, verschillende messen, spuitzakken en -mondjes en nog meer. Smeer de bakvorm in met boter. Ook kun je de bakvorm aan de binnenkant beplakken met bakpapier, waardoor de taart (het kapsel) er na het bakken makkelijk uitkomt. Zorg ervoor dat de ingrediënten voor het bakken allemaal op kamertemperatuur zijn. Hiermee voorkom je schifting.

2. Maak het kapsel, giet het in de vorm en bakken maar

Voor het maken van het kapsel kun je de volgende formule toepassen: 100% ei, 50% suiker en 50% zelfrijzend bakmeel. De eerste stap is om de eieren te kloppen met het suiker. Doe dit op het hoogste standje van de mixer. Er ontstaat een luchtig mengsel. Vervolgens laat je de mixer even rustig doormixen, waardoor het luchtige mengsel stevig wordt. Gelukt? Spatel dan het zelfrijzend meel met de hand tot een glad beslag. Zorg er wel voor dat je niet alle lucht wegspatelt en er op de bodem geen klontvorming ontstaat. Eenmaal gedaan? Dan kun je het beslag in de taartvorm gieten en deze op 180 graden in de oven zetten. Doe dit ongeveer 25 minuten lang. Wanneer de taart klaar is, is het belangrijk het kapsel meteen los te maken en goed af te laten koelen.

3. Snijd het kapsel door en trempeer

Is het kapsel voldoende afgekoeld? Dan kun je deze in meerdere lagen doorsnijden. Doe dit met een scherp kartelmes. Voor het perfecte resultaat moet je het kapsel twee keer horizontaal doorsnijden, zodat je drie lagen hebt. Iedere laag besprenkel je vervolgens met trempeerlikeur. Hierdoor droogt de taart minder snel uit en wordt het kapsel malser. Én een stukje lekkerder!

4. Vul laag voor laag en maskeer de taart

Heb je de taart getrempeerd? Dan kun je deze per laag beginnen te vullen. Gebruik hiervoor een spuitzak met een bijbehorende spuitmond. Begin met het spuiten van de onderste laag en ga vervolgens laag voor laag af. Kies er zelf voor om bijvoorbeeld jam, Nutella of iets anders te gebruiken en dek het altijd af met kapsel. Is dat gelukt? Druk dan het hele geheel op elkaar, zonder dat er vulling uit de zijkanten komt. Voorzie de taart tot slot van een dun laagje slagroom op de zijkant en bovenkant.

5. Maak de taart af

De laatste stap is om de zijkant van de taart te rollen in een mix. Of dit nu een hazelnootkrokant mix is, of andere nootjes: dat maakt niet uit. Door de dunne laag slagroom blijven de nootjes goed vastzitten. Decoreer de taart op de bovenkant met fraaie rozetjes slagroom, heerlijke chocolade, fruit, mokkabonen etc. De keuze is helemaal aan jou!

Naast dat je de lekkerste taarten thuis kan bakken, is een eigen brood bakken ook heerlijk! Bij Baktotaal Bouwhuis hebben zij alles in het assortiment om de lekkerste broden te bakken, zoals broodmix, bakvormen, papier etc. Bekijk nu snel de website voor het complete aanbod!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Met veel plezier je eigen maaltijden bereiden in de keuken