The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Make it Count: hoeveel dagen heb je eigenlijk nog?

1 Mins read

De gemiddelde levensverwachting van de Nederlandse man is ruwweg 83 jaar. Dat betekent dat ik, als 33-jarige nu, nog 50 jaar te leven heb, mits ik wel alle kogels des levens weet te ontwijken. Hoeveel dagen is dat eigenlijk nog?

Ik kwam erachter via Keisan calculator dat ik nog zo’n 18.239 dagen te leven heb. Dat betekent dat ik in het jaar 2069 hoogstwaarschijnlijk er niet meer ben. Een bijzonder gek idee, maar wel de harde realiteit!

Het idee kwam in me op om dit getal op mijn whiteboard te plaatsen om me te helpen herinneren hoe essentieel het is om de dag aan te pakken. Voordat je het weet is er wéér een dag voorbij. Heb ik wel echt mijn uiterste best gedaan om deze dag te doen laten slagen?

De volgende dag streep je namelijk een cijfertje weg. Die dag komt nooit meer terug. Dat gevoel dat je elke keer weer een dag weg moet strepen is een enorm sterke reminder om er iets van te maken. Elke dag weer!

Wel of niet

Begin dat bedrijf waar je al zo lang over dagdroomt, spreek je droomvrouw aan, neem ontslag en laat die hufter van een baas weten wat voor zak het is, gooi je Facebook weg en boek die ene reis waar je al zo lang naar smacht. De dagen vliegen namelijk voorbij, of je nou wel of niet iets doet. Iets wél doen is de betere optie.

Voordat je het weet ben je een oude bittere man die zevert over wat hij allemaal niet heeft gedaan met zijn leven…

Hoeveel dagen heb jij nog?

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Universiteit van Nederland: 'Hoe houd je jouw lichaam 100 jaar jong?'

1 Mins read
Veroudering tegengaan is een lang gekoesterde wens van vele wetenschappers. Het klinkt als een onwerkelijke droom, maar bij muizen is het inmiddels…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Jocko Willink kort en krachtig: 'What To Do When You Fail?'

1 Mins read
In onze samenleving worden we heel erg gekleineerd als we niet slagen. Falen is schaamte, dat is wat je vaak oppikt, maar…
Sport & Lifestyle #MNLK

Tel je calorie-inname en ontdek hoeveel je écht eet (Matt D'Avella test 30 dagen MyFitnessPal)

1 Mins read
De meesten van ons denken het wel te weten wat we elke dag zo ongeveer aan calorieën binnenkrijgen, maar ik kan je…