The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Make over geven aan je tuin? Dit moet je weten

2 Mins read

De zomerdagen zijn aangebroken en dan breng je nog meer tijd door in je tuin. Als deze niet meer helemaal naar je zin is, geef je de tuin gewoon een make over. Dat kan een simpele aanpassing zijn of een complete tuinverbouwing. In het laatste geval komt er veel rommel uit de tuin en is het handig om een afvaltuincontainer te huren, zoals bij Recycle-Bak. Daarna kan je de tuin opnieuw inrichten en helemaal naar je zin maken, waarbij onderstaande ideeën en tips van pas komen.

Grindpad aanleggen

Er zijn allerlei manieren om je tuin een boost te geven en er heel anders uit te laten zien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een grindpad in je tuin aan te leggen. Zorg dan wel dat je van worteldoek of gronddoek gebruikmaakt. Doe je dat niet dan groeit het onkruid er al snel doorheen. Een grindpad is aan te leggen van de achterdeur van je huis naar bijvoorbeeld de schuur. Het is ook mogelijk om langs aanwezige borders een grindpad aan te leggen of rondom een vijver.

Border aanleggen

Heb je nu een tuin waar vooral veel bestrating ligt dan is een make over snel gemaakt als je een border aanlegt. Daarvoor heb je natuurlijk wel tuinaarde nodig en daarbij maak je een keuze uit verschillende soorten beplanting. Het is ook ideaal als je een deel van de beplanting kiest die in de winter groen blijft. Dan heb je in die periode ook nog wat aan je tuin als je naar buiten kijkt.

Nieuwe schutting plaatsen

Heb je een oude houten schutting die er niet meer al te best uitziet? In dat geval is de tuin gemakkelijk fraaier te maken met het plaatsen van een nieuwe schutting. Het hout van de oude schutting is dan in een houtcontainer te plaatsen. Dan ben je het afval in elk geval in één keer gemakkelijk kwijt.

Nieuw tuinmeubilair kopen

Er is nog een hele simpele manier om je tuin een make over te geven. Bijvoorbeeld door nieuw tuinmeubilair te kopen. Het is onder meer mogelijk om een loungeset aan te schaffen met een loungebank, loungestoelen en een tuintafel. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die buiten eten in de zomer. Dan is het ideaal om een grote tuineettafel neer te zetten met comfortabele stoelen. Wil je het groter aanpakken dan kies je ervoor om een overkapping in de tuin te plaatsen om nog vaker van je tuin te genieten.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Of we nu op vakantie gaan, naar het werk, of even snel naar de winkel, we zitten meestal in de auto omdat we een doel hebben

Related posts
More #MNLK

3 Upgrades voor de tuin van een industrieel huis

2 Mins read
Heb je  een industriële woning en wil je een tuin creëren die deze stijl weerspiegelt? In dit artikel worden een aantal dingen…
More #MNLK

4 onderdelen voor een gesloten achtertuin!

2 Mins read
Jouw tuin is de perfecte plek om even tot rust te komen. Soms is het lekker om even geen last te hebben…
More #MNLK

De beste hulpmiddelen voor het bijhouden van je tuin

2 Mins read
Als je je tuin graag netjes bijhoudt, dan zijn hier veel verschillende hulpmiddelen voor te vinden op de markt. Je tuin is…