The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Makkelijk een oppervlak berekenen

2 Mins read

Wil jij van een ruimte nauwkeurig een oppervlak berekenen? Lengte keer breedte keer hoogte zal je van school uit niet onbekend voorkomen, echter hebben veel ruimtes in het dagelijks leven vervelende hoeken die de concrete en secure berekening van een oppervlakte een stuk moeilijker kunnen maken. Afstandsmeters kunnen wat dit probleem betreft een goede uitkomst bieden. Het kan je zeker weten de investering waard zijn en wel om de volgende redenen.

Het oppervlak berekenen

Lengte keer breedte

De meeste zullen vanuit hun schooltijd nog wel weten hoe ze aan een oppervlakte cijfer moeten komen: lengte keer breedte. Echter schuilt er in de praktijk vaak een grote foutmarge zodra je met een centimeter aan de slag gaat om bijvoorbeeld de oppervlakte van een vloer te berekenen.

Foutmarge bij oppervlakte berekenen

De foutmarge bij het berekenen van een oppervlakte ontstaat vaak doordat muren of vloeren net wat schever lopen, er bepaalde onvoorziene hoekjes zijn of de muur niet uit één recht stuk bestaat. Dit soort factoren maken het lastiger om tot een concreet oppervlakte cijfer te komen. Iets wat belangrijk kan zijn voor het uitrekenen van bijvoorbeeld hoeveel verf jij nodig hebt of voor hoeveel laminaat jij nou moet halen bij de bouwmarkt. Uiteindelijk kan je dit een hoop opleveren wanneer je met een nauwkeurig antwoord aan de slag kunt gaan.

Gebruik een afstandsmeter

Een afstandsmeter is een geavanceerd apparaatje dat jouw klus leven een stuk makkelijker gaat maken! Er zijn verschillende soorten van verschillende merken, met elk weer andere functionaliteiten. Het komt er eigenlijk op neer dat je een afstandsmeter kunt gebruiken voor het concreet meten van lengtes, oppervlaktes en volumes. Dit apparaat berekent zeer nauwkeurig de lengte van bijvoorbeeld muren en vloeren, maar kun je ook gebruiken om een oppervlak of inhoud van een ruimte te berekenen.

Lengte, oppervlakte of volume berekenen met een afstandsmeter

Een afstandsmeter kan je helpen een lengte, oppervlakte of volume te berekenen. Wat betreft oppervlaktes kan het lastig zijn om zelf handmatig een secure berekening te maken. Dit omdat veel muren niet altijd even recht lopen of omdat ze niet uit één geheel bestaat omdat er bijvoorbeeld een raam aanwezig is. Kleine factoren kunnen je berekening uit balans brengen. Een afstandsmeter bevat diverse functionaliteiten om metingen te verrichten, op te slaan, bij andere metingen op te tellen of vanaf te trekken en deze uiteindelijk direct via een app met je te delen.

Andere maat berekenen of omrekenen, bijvoorbeeld van mijl naar kilometer of een andere maat, bijvoorbeeld van inch naar cm omrekenen? Kijk dan op het internet verder.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Elektrische fiets kopen met korting

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Horloges en andere apparaten zijn slimmer geworden en er zijn nu horloges met afstandsmeter met prijskaartjes voor elk budget

2 Mins read
U kunt alles verwachten van GPS tracking en hartslag monitoring, tot hoogtemeters op de duurdere modellen. Met de zomer en het marathonseizoen…
Sport & Lifestyle #MNLK

Tip voor de hardlopers onder ons: De afstandsmeter

3 Mins read
Voor de hardlopers onder ons, bestaan er verschillende afstandsmeters. De ene is nog geavanceerder dan de andere. Welke jij nodig hebt is…