The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Mannen opgelet: dit is wat je moet weten over uiterlijke verzorging!

2 Mins read

Over uiterlijke verzorging voor mannen werd tijden weinig gesproken. Werken aan je uiteindelijke verzorging? Dat was iets waar bijna een taboe op rustte. Iets wat tegenwoordig gelukkig geheel doorbroken is. Uiterlijke verzorging is essentieel voor de gezondheid. Hierbij maakt het niet uit of je een man of een vrouw bent. Bovendien geven vrouwen zelf aan dat ze veel belang hechten aan een goede uiterlijke verzorging bij mannen. Daarom wordt het tijd om alle vooroordelen aan de kant te zetten en aan de slag te gaan met jouw eigen beauty routine. In dit artikel begeleiden we je bij het maken van de juiste keuzes. Hier vind je alles wat je moet weten over uiterlijke verzorging voor mannen.

Schaf de juiste producten aan

Allereerst is het belangrijk om een collectie met écht kwalitatieve verzorgingsproducten aan te leggen. Kies dus niet voor de zogenaamde B-merken, want dan is de kans groot dat de kwaliteit te wensen overlaat. Doe het daarom direct goed en bezoek Beauty Plaza om de juiste, kwalitatieve producten te vinden. Op die manier weet je zeker dat de producten ook daadwerkelijk doen waar ze voor gemaakt zijn.

Extra aandacht voor de huid

Heb je er wel eens over nagedacht aan welke elementen de huid dagelijks wordt blootgesteld? Het is dan ook niet voor niets dat hier vaak de eerste veroudering aan optreedt. Bovendien is de huid het grootste orgaan van je lichaam. Het dient ter bescherming van het lichaam. Wanneer je huid niet in optimale conditie is, kan dit dus de algehele gezondheid enorm beïnvloeden. De verzorging van de huid mag dan ook zeker niet zomaar vergeten worden. Investeer daarom in de juiste verzorgingsproducten om de huid gezond en soepel te houden.

Sommige mannen geloven dat even snel wassen met water en zeep voldoende is om de huid gezond te houden. Dit is echter niet het geval. Vooral zeep moet altijd vermeden worden. Dit is namelijk een veel te agressief product. Om de huid niet onnodig uit te drogen, is het daarom van belang dat een milde gezichtsreiniger wordt gekocht om verdere schade aan de huid te voorkomen.

Scrubben voor een beter scheerresultaat

De meeste mannen scheren dagelijks of in elk geval wekelijks om hun baardgroei bij te houden. Dit scheren heeft een zeer negatieve invloed op de conditie van de huid. Ingegroeide haren en beschadigingen kunnen de huid extra kwaad doen. Daarom is het goed dat de huid voor het scheren goed behandeld wordt. Dit doe je door de huid eerst extra te verzachten. Op die manier voorkom je ingegroeide haartjes en zal het scheren veel soepeler gaan. Dit resultaat bereik je relatief eenvoudig door de huid minstens één keer per week grondig te scrubben. Je huid zal je er dankbaar voor zijn.

Nagels verzorgen

Het verzorgen van de nagels is enorm belangrijk. Dit staat wel zo verzorgd. En nee, dan bedoelen we niet een nagellakje, maar simpelweg het schoonhouden van de nagels. Zeker wanneer je veel met je handen werkt is dit van belang. Op die manier voorkom je zwarte randen onder de nagels, wat een veel verzorgde look geeft.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Makkelijk een oppervlak berekenen

Related posts
More #MNLK

Persoonlijke hygiëne voor mannen

2 Mins read
We leren het van kinds af aan. Tandenpoetsen en elke dag douchen. Maar als je goed voor je lichaam wilt zorgen komt…
More #MNLK

De evolutie van het scheermes

2 Mins read
Wist je dat mensen zich al ruim 100.000 jaar geleden schoren? Archeologen hebben namelijk aanwijzingen gevonden waar dit uit blijkt. De eerste…
More #MNLK

Glad scheren van benen bij mannen (wel of niet doen)

1 Mins read
Bestaat er iets dat fijner is dan een gladgeschoren huid? Vooral als het gaat om de benen van je vriendin? Maar ook…