The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Matt D’Avella probeerde 30 dagen ‘breathwork’: leren ademen voor meer rust

1 Mins read

Onze favoriete proefkonijn op gebied van persoonlijke ontwikkeling – Matt D’Avella – was weer eens bezig met een mooi leerzaam experiment. Dit keer stond fatsoenlijk leren ademen op zijn kalender.

Matt ging samen met zijn zus – die meer spiritueel is dan hij – aan de slag met ‘breathwork’. Dit is een soort cursus/workshop waarin je leert te ademen. Het gevolg is vaak zowel een emotionele als spirituele belevenis die je dichter bij jezelf laat komen. Matt ervaart de pluspunten van ‘breathwork’ ook als erg voordelig voor een beter, kalmer en prettig bestaan.

Zelf heb ik er ook een beetje mee geëxperimenteerd. De cursus van Wim Hof was een mooie introductie in de wereld van adem halen. Ik leerde hier dat adem halen een essentieel en vooral onderschat onderdeel is van je welzijn. Met beheersing van je ademhaling kun je namelijk de onrust sturen en temmen, zodat je kalmer wordt en meer controle wint.

Lees ook: Matt D’Avella besloot 30 dagen te stoppen met koffie drinken
Related posts
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Door tijdelijk geheel te stoppen met social media, kun je jouw gedrag met je smartphone voorgoed veranderen

1 Mins read
De smartphone is een dopamine-machine die afhankelijk is van zijn slaven. Je wil constant een lekker shotje en de telefoon geeft je…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Stoppen met caffeine voor 30 dagen: heeft het zin om koffie links te laten liggen?

1 Mins read
Ik start de dag met twee Nespresso’s in één kop. Rond 9 uur weer één en rond 13.00 weer één, rond 16.00…
Sport & Lifestyle #MNLK

The Happiness Fallacy: geluk najagen is een misvatting!

1 Mins read
Vele jaren was ik geobsedeerd met gelukkig zijn. The Persuit of Happiness was mijn grote focus, maar wat had ik het mis….