The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Professor Matthew Walker kan je meer vertellen waarom slaap zo essentieel voor ons functioneren is

2 Mins read
Als iets belangrijk is voor een productieve, vrolijke, energieke en vooral zaligmakende dag, dan is het een goede nachtrust wel. Velen van ons hebben echter niet de luxe van 8 uur ononderbroken slaap, wat vaak resulteert dat we een lethargische versie van onszelf worden. Volgens Matthew Walker – Professor in Neurowetenschappen en Psychologie – kun je hier beslist iets aan doen. Je kunt de kwaliteit van je slaap voorgoed verbeteren door zijn wetenschappelijk onderzochte tips toe te passen. Slaap lekker!

De slaapexpert heeft zich jarenlang toegespitst om te ontdekken waarom we slaap nodig hebben, wat de voor- en nadelen zijn en hoe gebrek aan slaap ons hele leven kan beheersen. Hij heeft tevens ook antwoorden op de vragen wat alcohol, wiet en andere genotsmiddelen met je slaap doen. Het blijkt dat je wijntje of blowtje voorafgaand aan je slaap nou niet bepaald helpt met je REM-slaap. Dit en nog tientallen andere wetenswaardige feitjes over slaap vind je in zijn nieuwe boek.

Nieuw boek: Why We Sleep
In de omschrijving staat;

Al is slaap een van de belangrijkste voorwaarden om gezond oud te worden, het belang ervan wordt steeds meer ontkend. En de gevolgen daarvan zijn immens: alle grote ziektes – alzheimer, kanker, obesitas, diabetes – hebben een sterk verband met slaaptekort. Tot voor kort had de wetenschap geen antwoord op de vraag waarom we slapen, of waarom gebrek aan slaap zo schadelijk is. Recente onderzoeken werpen echter nieuw licht: tijdens de slaap verrijkt het brein ons vermogen om te leren, te herinneren en logische beslissingen te nemen. Het herijkt onze emoties, bouwt ons immuunsysteem op, beïnvloedt onze stofwisseling en reguleert onze eetlust. Slaapexpert Matthew Walker schrijft fascinerend en toegankelijk over dit fenomeen dat ons bestaan behoedt. Een boek dat werkelijk je leven kan veranderen.

Matthew Walker – Why We Sleep is nu te koop voor 12,99,-. De vertaling van zijn boek in het Nederlands is te koop vanaf 8 mei 2018.

Video’s & podcast JRE
Hieronder heb ik enkele interessante video’s van Matthew Walker geplaatst, waaronder de nieuwe podcast waar Matthew aanschuift bij Joe Rogan voor een onderonsje vol inzichten van maar liefst 2 uur lang.

Je kunt tevens Matthew volgen via Twitter. Hij noemt zich daar toepasselijk de @sleepdiplomat.


5 tips om sneller in slaap te vallen

Kom je maar moeilijk in slaap? Matthew heeft 5 handige tips voor je in petto!

Wat gebeurt er met je lijf als je niet genoeg slaap krijgt?


Podcast: Joe Rogan Experience #1109 met Matthew Walker

Matthew Walker is Professor of Neuroscience and Psychology at the University of California, Berkeley, and Founder and Director of the Center for Human Sleep Science.


Related posts
Drinks & Food #MNLK

Check deze 5 tips tegen een kater (erg handig...)

2 Mins read
Na een avond flink doorhalen met je vrienden of vriendinnen, volgt de ochtend erop het onvermijdelijke: je hebt een stevige kater te…
Relax & Travel #MNLK

Hoeveel slaap heb jij nodig?

2 Mins read
Slapen, voor de één een hobby, voor de ander tijdverspilling. Niemand kan echter zonder. In dit artikel lees je informatie over de…
Business & Luxury #MNLK

Internetguru Tonny Loorbach op bezoek bij de Eindbazen podcast

1 Mins read
Tonny Loorbach is online marketing specialist, auteur, spreker, coach, investeerder en ondernemer uit Amsterdam.  Deze 33-jarige bezige bij was afgelopen weekend te…