The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Meditation Moments: 5 minuten mediteren met Michael Pilarczyk

2 Mins read

Mediteren is voor vele mannen iets waar ze eigenlijk niet aan willen beginnen. Het is immers niet zo stoer om stil te zitten en je gedachten te laten ratelen. Vergeet het imago, de voordelen van even 5 a 10 minuten mediteren zorgen namelijk voor de eyeopeners waar je zo haastig naar op zoek bent.

Eerder deze week plaatste ik de podcast van Eindbazen met Michael Pilarczyk, die vertelde dat hij bezig was met een sterke meditatie-app. Vanaf volgende week 3 november is de Meditation Moments App verkrijgbaar in de App store en Google Play. Als preview heeft hij een eerste clip uitgebracht om alvast bekend te worden met wat deze app voor jou kan betekenen.

Binnen slechts enkele minuten ga jij de voordelen ontdekken van een korte meditatie. Zoek even een relaxte plek op, ogen dicht en luister naar de warme stem van Michael Pilarczyk. Het klinkt allemaal iets zweverig en overdreven, maar dat vergeet je al snel als je merkt dat je er rustiger en opgewekter van wordt! En dankbaar voor wat je wél hebt!

Lees ook: Gedachtegang #4: ‘Wees juist dankbaar voor wat je wél hebt!’

Dit is een krachtige korte meditatie van 5 minuten die je op elk moment van de dag kan doen. Bewust stilstaan bij waar je dankbaar voor bent, het komt er niet altijd van.  Deze dankbaarheids meditatie helpt je met aandacht te kijken naar de mooie dingen in je leven.

 

Dankbaarheid voelen is een goede manier om je te blijven verwonderen over de mooie en fijne dingen in het leven, en het kost je maar een paar minuten. Eindig elke dag, voordat je gaat slapen, met het benoemen van drie dingen waarvoor je dankbaar bent…

Over Michael Pilarczyk: “Via zijn boeken Dansen in de Hemel, Master Your Mindset en de Nederlandse bewerking van Think and Grow Rich (het bekende boek van Napoleon Hill), podcasts en zijn live events bereikte hij al meer dan 200.000 mensen met zijn motto ‘Leef je mooiste leven’. “We leven heel veel in ons hoofd en hebben het gevoel dat we heel veel moeten. Juist dan moet je af en toe een moment rust nemen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het effect van mediteren op onze hersenen groot is,” vertelt Pilarczyk. Mediteren draagt bij aan ontspanning, meer focus en concentratie, een positieve mindset en een betere gezondheid.”


Extra: Rust in je hoofd | Master Your Mindset Podcast 72

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Je spieren herstellen na een training; hoe doe je dat?

2 Mins read
Op het moment van je training heb je vaak niet in de gaten dat je spieren er een enorme klap van gaan…
Mind & Soul #MNLK

De symptomen van een burn-out

1 Mins read
Soms kan het leven ineens zwaarder aanvoelen; je hebt problemen op je werk, er is iets vervelends gebeurt of je krijgt niet…
Mind & Soul #MNLKRelax & Travel #MNLKSoul #MNLK

Drie meditatie oefeningen voor meer rust

2 Mins read
Er zijn misschien wel duizenden meditatievormen, voortkomend uit weer honderden religies, stromingen en tegenwoordig zelfs vanuit de wetenschap. Hieronder een overzicht van…