Cars & Tech #MNLK

Meer budget voor nieuwe gadgets door je smartphone langer te gebruiken

2 Mins read

Veel consumenten combineren hun smartphone met een mobiel abonnement, waarbij het toestel in twee jaar wordt afgelost. Na deze twee jaar heeft men de keuze tussen het omzetten van een mobiel abonnement naar een sim-only bundel en het aanschaffen van een nieuwe smartphone. Dat laatste past niet bij een duurzame levensstijl; een smartphone hoort veel langer mee te gaan dan twee jaar. Een reden die vaak genoemd wordt bij het vervangen van het toestel is de steeds zwakker wordende accu hiervan. In plaats van de aanschaf van een nieuwe smartphone kan een iPhone- of Samsung reparatie bij The PhoneLab in zo’n geval een goed alternatief zijn. Waar de batterij mogelijk zwakker begint te worden, verkeren andere onderdelen na twee jaar nog in goede conditie. Het vervangen van de accu maakt dat je weer een tijd vooruit kunt met het toestel. 

Voordelen van het laten uitvoeren van een reparatie 

Niet alleen is het repareren van een smartphone, door bijvoorbeeld de accu te vernieuwen na twee jaar, een hele duurzame keuze. Ook profiteer je van het feit dat je de komende jaren kunt besparen op de kosten van het gebruik hiervan. Een sim-only bundel hoeft tegenwoordig niet meer te kosten dan 15 tot 25 euro. Combineer je een mobiel abonnement met de aflossing van de nieuwste smartphone, dan betaal je al snel zo’n 45 tot 60 euro per maand. Het geld wat je maandelijks overhoudt kun je gebruiken voor de aankoop van gadgets die je nog niet hebt. Gemiddeld gaat een smartphone zo’n drie tot vijf jaar mee. Het vervangen van onderdelen verhoogt de restwaarde.

Niet onbelangrijk: door de accu te vervangen worden veel irritaties weggenomen. Niets is vervelender dan de telefoon al gedurende de dag opnieuw op te moeten laden.

Reparatie bij een lokale reparateur laten uitvoeren

The PhoneLab werd al als voorbeeld genoemd van een organisatie waar je een kapotte smartphone kunt laten repareren. Door je telefoon lokaal te laten repareren heb je deze vaak veel sneller terug, dan wanneer je het toestel via je provider op laat sturen naar een landelijk reparatiecentrum. Dat laatste kost doorgaans al snel een tot twee weken; een lokale reparateur als The PhoneLab voert een reparatie binnen dertig minuten voor je uit. Daarbij betaal je in dat laatste geval geen kosten voor het stellen van een diagnose. Een groter landelijk reparatiecentrum rekent vaak wel standaard onderzoekskosten, ook wanneer een reparatie na zo’n onderzoek niet mogelijk blijkt te zijn.