The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Mercedes G 63 AMG from Mansory in Desert Sand Gloss

2 Mins read

AMG en Mercedes gaan al jaren samen hand in hand. Een AMG variant de G klasse kan dus ook niet lang op zich laten wachten. Toch blijft het altijd weer een verassing als deze twee een model uitbrengen. De Mercedes G 63 AMG stelt dan ook niet teleur. Het grootste blok dat in de ‘standaard’ uitvoering van deze auto zat was goed voor 5,5 liter. Zoals de naam al doet vermoeden heeft AMG deze vergroot tot 6,3 liter. Gelukkig beschikt dit blok ook over actieve cilinder uitschakeling waardoor je toch wat zuiniger met dit grote blok kan rijden. Hieronder meer over de Mercedes G 63 AMG Mansory in de kleur Desert Sand Gloss.

YouTube video

Mercedes G 63 AMG from Mansory in Desert Sand Gloss

Als twee auto modificatie bedrijven zich uitleven op een auto die uit zichzelf al op zou vallen weet je één ding zeker. Je hoeft daarom ook niet bang te zijn dat je met de Mercedes G 63 AMG from Mansory in Desert Sand Gloss niet op gaat vallen. Het lijkt ook wel of Mansory met dit model alles uit de kast heeft getrokken. De kleur is zoals de naam al zegt gebaseerd op zand, waardoor deze auto niet zou misstaan in de zandbak van Dubai en Qatar. Deze zandkleur is afgewisseld met zwarte vlakken en rode elementen.

Naast deze elementen is de grill een stuk breder gemaakt en zijn er bij de gehele auto talloze luchtinlaten te ontdekken. De meest opvallen inlaat is niet te missen. Op de motorkap zit een zwarte plaat gemonteerd waar bovenin een luchtinlaat zit die bijna groot genoeg is om een Smart in te laten verdwijnen. Mocht deze auto op je af komen stuiven dan kun je niet veel meer dan snel aan de kant gaan. Aan licht is ook geen gebrek, daar waar er een hoop voor, achter en knipperlampen zijn toegevoegd.

De gehele binnenkant is versierd met een blauwe gloed aan verschillende lampjes. Deze lampjes kunnen de bekleding van de stoelen echter niet laten verbleken. Wit leer met zandkleurige elementen zullen uit zichzelf genoeg opvallen. Mocht je alle lichten in de auto uit kunnen krijgen, geniet dan nog even van de sterrenhemel die in deze uitvoering zit verwerkt.

Gepantserde variant

Mansory is bij deze variant misschien over de top gegaan met de accessoires. Het kan echter nog veel gekker. Er is een variant van de G63 op de markt die geheel gepantserd is. Omdat het pantseren van een auto betekend dat hij zwaarder en dus langzamer wordt hebben ze er voor gekomen om de motor op te schroeven naar een beestachtige 800 pk.

Check ook: Mansory Rolls-Royce Cullinan; krachtige excentrieke SUV met nieuwprijs vanaf €412.730,- & Wow! Check de Mansory Cabrera Aventador SVJ