The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Met deze 5 tips boost jij je testosteronlevels op natuurlijke wijze

3 Mins read

Tegen de tijd dat je tegen de dertig loopt, of deze zelfs al gepasseerd bent, treed er een verandering op in je hormoonhuishouding. Je testosteronlevel zakt terwijl je deze juist zo hard nodig hebt voor een veelvoud aan voordelen, waaronder het behoud en groeien van je spieren.

Met deze 5 tips boost jij je testosteronlevels op natuurlijke wijze!

5. Voeding is de sleutel

Zoals bij bijna alles wat aan je lijf gerelateerd is, is voeding je fundering. De basis maar ook de sleutel die deuren opent naar nieuwe mogelijkheden. Het mag niet als een verassing komen dat een gebalanceerd dieet ervoor kan zorgen dat je meer uit jezelf kan halen.

Denk hierbij vooral aan het eten van voedsel met verzadigde vetten zoals boter, kokosolie, vlees en eieren maar ook het eten van onverzadigde vetten zoals noten, zaden en olijfolie zijn van wezenlijk belang om je cholesterolgehalte op peil te houden. Daarnaast mag je natuurlijk niet de koolhydraten vergeten! Glucose is een wezenlijk bestanddeel dat invloed uitoefent op je hormoonhuishouding.

Natuurlijke supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn voor je dieet. Enkele aanvullende supplementen zijn voeding die de volgende bestanddelen bevatten; vitamine D3, visolie, proteïne en magnesium.

4. Seks! Meer Seks!

Seks is zoveel meer dan alleen lekker! Het zorgt ervoor dat je stress vermindert (handig als je wilt werken aan punt 2, zo sla je twee vliegen in één klap). Daarnaast is het voor een goede aanvulling op je work-out (Er even van uitgaande dat jij er niet als een aardappelzak bijligt terwijl je bereden wordt). Maar de onderliggende gedachte is dat seks brandstof aan je testosteron-tank toevoegt. Meer seks zorgt dus voor meer testosteron!

Mocht je geen partner hebben om mee te seksen, dan hebben we nog een gouden tip voor je in petto om alsnog in beweging te komen en je zaakje op creatieve wijze af te handelen: bekijk graag de categorie masturbator op DeSexShop.

 

3. Je nachtrust

Een goede nachtrust is onmisbaar. Van essentieel belang zelfs wil je ervoor zorgen dat je überhaupt iets gedaan wilt krijgen. Bijna de volledige hoeveelheid testosteron wordt aangemaakt wanneer je slaapt. Wanneer jij ’s morgens niet consequent wakker wordt met kloppende erectie heb je best kans dat je testosterongehalte aan de lage kant is. Zorg er dus sowieso voor dat je voldoende nachtrust krijgt van gedegen kwaliteit! Voldoende slaap zorgt er namelijk ook voor dat je cortisol gemanaged wordt. Cortisol is je stresshormoon en heeft een negatief effect op je volledige hormoonhuishouding. Met stress nu aan de orde komen we bij het volgende punt uit;

2. Reduceer je stress

Ik hoor je al denken, makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer mijn baas tegen me te keer gaat op het werk kan ik toch niet zomaar weglopen! Dat klopt, maar wat jij erna doet heb je wel zelf in de hand. Wanneer de gelegenheid er is, ga een blokje om. Even uitblazen. Het aanleren en uitoefenen van bepaalde ademhalingstechnieken zorgen er al voor dat je stress kan zakken. Wandelen op zichzelf werkt al stressverlagend. Misschien kun je zelfs al overwegen om te mediteren of primen. Zorg er in ieder geval voor dat jij voor jezelf een methode vind die werkt. Dat maakt dat je het ook langer vol kan houden. Ook heb je dan een manier gevonden waardoor jij jezelf beter kan wapenen tegen stress.

1. Beweeg met gezonde mate

Zorg dat je tijdens je workout de nadruk legt op krachttraining en HIIT-cardio (HIIT betekend: High Intensity Interval Training, mocht je niet weten wat dit inhoudt overleg dan even met je trainer in de sportschool of een van je workoutbuddy’s). Op het moment dat jij teveel gaat vragen van je lichaam en gaat overtrainen heeft je lichaam alle energie nodig om te herstellen. Op deze manier wordt de balans die je nu juist zoekt verstoord. Zo ga je nog aan je doel voorbij.

“Langetermijndoelen vragen langetermijn-toewijding!”

Net als met de voeding is het een kwestie van balans. Die balans is nu juist zo belangrijk en vraagt veel toewijding. Je moet je levensstijl hierop inrichten wil je een stijging van het testosterongehalte op natuurlijke wijze bereiken. Langetermijndoelen vragen langetermijn-toewijding!

Conclusie

Hoe fijn is het dat je door het implementeren van deze tips je testosteron op natuurlijke wijze kan verhogen zonder dat je allerlei chemische rotzooi in je lijf hoeft te pompen. Chemische substanties zorgen altijd voor een korte termijneffect en zullen je dan ook nooit helpen om de resultaten waar jij zo hard voor gewerkt hebt te behouden.


Lees ook:  “Je klaagt steen en been, maar heb je dit deze week wel gedaan?”
Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
Sport & Lifestyle #MNLK

Oefeningen om de bilpartij te trainen

2 Mins read
Om ons lichaam zo goed mogelijk in shape te houden, bezoeken we normaal gesproken massaal de sportschool. Met name bij de dames,…
Sport & Lifestyle #MNLK

Je spieren herstellen na een training; hoe doe je dat?

2 Mins read
Op het moment van je training heb je vaak niet in de gaten dat je spieren er een enorme klap van gaan…