The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

Met je kind(eren) naar Doezoo Insektenwereld, een belevenis voor al je zintuigen.

2 Mins read

Alles draait om insecten in de bijzondere dierentuin DoeZoo in het dorpje Leens in Noord-Groningen. Hier kun je vooral veel doen. En dat maakt dat deze kleine dierentuin uniek in zijn soort is. En hoewel de insekten nog steeds centraal staan, vind je hier tegenwoordig ook andere dieren die je kan bekijken of voeren.

Wat is er te doen in Doezoo Insektenwereld?

Bij DoeZoo dagen ze je uit om al je zintuigen open te zetten en te gebruiken.

 • Kom horen bij DoeZoo
  Speel in deze dierentuin een geluidenherkenninsgspel. Welk dier maakt welk geluid? En waar zitten de oren bij dieren eigenlijk? Zijn ze groot of zijn ze juist heel klein? Dat leer je allemaal bij DoeZoo.
 • Kom ruiken bij DoeZoo
  Dieren hebben een hele goede neus. En hoe zit dat bij jou? En hopelijk ben je aardig voor het stinkdier in DoeZoo! Want anders gaat hij iets doen wat je niet wilt ruiken.
 • Kom zien bij DoeZoo
  Gebruik je eigen ogen goed om de kleinste insekten op te sporen. Raak onder de indruk van wat dieren met hun ogen kunnen zien. En ontdek hoe groot de ogen van een Oehoe wel niet zijn.
 • Kom proeven bij DoeZoo
  Wat eten dieren allemaal? En hoe proeven insekten eigenlijk? Daar kan je achter komen tijdens een dagje uit naar DoeZoo Insektenwereld.
 • Kom voelen bij DoeZoo
  Voor de mensen is het belangrijk om goed te kunnen voelen. Dat doen ze met hun huid. Bij DoeZoo ontdek je dat dieren op een andere manier voelen. Bijvoorbeeld met hun voelsprieten. Ook mag je zelf allemaal dieren aanraken en voelen hoe verschillend ze zijn.

Andere activiteiten in DoeZoo Insektenwereld

Je kan natuurlijk zelf gaan rondlopen in DoeZoo. Het is ook leuk om dit onder leiding van een gids te doen. Daar kan je heel veel van leren. In de vakanties kun je om 13.00 uur naar een theatervoorstelling kijken waarin een stinkdier centraal staat. Als je alles wilt weten over de boa ben je in DoeZoo ook op het juiste adres.

Het is niet te geloven dat je deze wurgslang zelfs even om je nek mag leggen. Wie gaat de uitdaging aan? Een neusbeer houdt van vogelspinnen. Beiden zijn te bewonderen in DoeZoo. De vogelspin mag je zelfs ook op je hand vasthouden als je dat zou willen. DoeZoo is hiermee echt een geweldige plek voor kinderen én volwassenen die dit altijd in hun leven al een keertje hebben willen doen. Als je alle dieren hebt gezien, geroken en gevoeld kun je lekker buiten gaan spelen in de speeltuin. Hier is een zandbak en een springkussen. Maar misschien mag je binnen wel een sprinkhaan prepareren.

Aanbiedingen en arrangementen bij DoeZoo

Er zijn allerlei verschillende soorten kinderfeestjes te boeken bij DoeZoo. Deze variëren van €8,50 tot €13,50 per kind. Kinderfeestjes bij DoeZoo staan garant voor ontdekken, knutselen en leren met veel plezier. Voor scholen en andere groepen zijn er weer speciale prijzen. Klik hier om deze tarieven te bekijken. Voor andere groepen zijn er ook verschillende arrangementen te boeken die in prijs variëren van €7,25 tot €21,50.

Openingstijden en adres van DoeZoo Insektenwereld in Leens

DoeZoo is in de basisschoolvakanties altijd open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur-17.00 uur. op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Buiten de basisschoolvakanties is DoeZoo op maandag gesloten. Het bezoekadres is:
DoeZoo, Wierde 17, 9965 TA in Leens.

Kom je ook gauw een keer horen, ruiken, zien, proeven en voelen in DoeZoo Insektenwereld?

Leestip -> Dit is onze top 10 dierenparken voor leuk een dagje uitOvernachten in een lodge, voor luxepaardjes?