The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

Met je vrienden of familie naar het mooie Dalmatië

3 Mins read

Dalmatië is een prachtige provincie van het veelzijdige Kroatië. Het zuiden van het land staat bekend om historische steden zoals Dubrovnik en bruisende havensteden zoals Split. Ben jij van plan om in Kroatië Dalmatië te bezoeken? Lees dan gauw meer over deze prachtige provincie die met zijn veelzijdigheid voor elke reiziger wat te bieden heeft. Zowel de watersporter, cultuurliefhebber, zonaanbidder of culinaire fans kunnen hier namelijk hun hart ophalen!

Waterpret in Dalmatië

Als je in Kroatië Dalmatië bezoekt zal je zeker een duik moeten nemen in het kristal heldere water van de Adriatische zee. Snorkel en duik fans zullen zich hier niet vervelen en heel wat schatten ontdekken in het water langs de 350 kilometer lange kustlijn. Ook watersport is een groot goed in Dalmatië en wordt volop aangeboden in de buurt van grote kustplaatsen zoals Split.

Culturele hoogtepunten van Dalmatië

In Dalmatië liggen de bekende Kroatische plaatsen Dubrovnik, Zadar en Split. Alle drie de steden zijn uiterst geschikt om in rond te dwalen langs de historische paleizen, kerken en karakteristieke pleintjes. De steden zijn de perfecte mix van oud-Kroatische, Romeinse en Venetiaanse invloeden waardoor het stuk voor stuk unieke steden zijn om te bezoeken. Ben je in Zadar? Dan moet je op terrasje neerploffen om Maraschino te drinken! Dit is een typisch Kroatisch drankje van deze streek.

Met de caravan door Kroatië

Tijdens de zomervakantie trekken wij Nederlanders er vaak massaal op uit om de zon op te zoeken en nieuwe steden, gebieden, keukens, talen en culturen te leren kennen. Alhoewel verre bestemmingen steeds populairder worden zijn veel bestemmingen in Europa ook nog erg populair. Landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië worden elk jaar nog veel aangedaan door Nederlandse vakantiegangers, maar ook een land als Kroatië wordt in toenemende mate populair onder vakantiegangers. Niet zo heel verwonderlijk, want Kroatië heeft als vakantiebestemming veel te bieden.

Meer over het land

Kroatië is onderdeel van het Balkan schiereiland en is onderdeel van Europa. Het land is erg divers wat betreft cultuur, natuur, keuken en landschap door onder andere de mediterrane, Turkse en Centraal-Europese invloeden. Al deze invloeden maken Kroatië een interessante bestemming met veel te bieden.

Je kunt in Kroatië terecht voor een heerlijk ontspannen strandvakantie, een culturele vakantie waarbij je de rijke historie van het land verkent, een avontuurlijke vakantie in het ruige landschap aan de kust en in het binnenland, maar ook een culinaire trip door verschillende culturen. Natuurlijk kun je ook al deze elementen verkennen tijdens een interessante en veelzijdige rondreis door Kroatië.

Dalmatië als wijnstreek

Daarnaast staat Dalmatië bekend om de wijnen. In deze streek en op de vele eilanden wordt veelal wijn verbouwd. Proef de goede, rode Babic wijn rond Primosten en ontdek vervolgens de vele wijngaarden langs de Makarska kust.

De wijngaarden zijn kunstwerkjes op zich, dankzij hun liggingen op stenen hellingen afgebouwd met kleine stenen muurtjes. Deze grondstof is ook een bekend product uit de Dalmatische streek en wordt ook in veel kerken, huizen en andere gebouwen gebruikt. Kortom, Dalmatië heeft elke reiziger iets te bieden!

Met de caravan door het land

Kroatië is als vakantieland goed bereikbaar per vliegtuig, maar ook per auto kun Kroatië, via Slovenië, goed bereiken. Dat maakt Kroatië bij uitstek geschikt als land voor een rondreis met de auto en caravan. Het land biedt, zowel aan de kust als in het binnenland, talloze mogelijkheden om te kamperen met de caravan waardoor je alle bewegingsvrijheid hebt en toch voorzien bent van alle gemakken.

Langs de gehele kustlijn van Kroatië loopt een grote weg waardoor alle populaire bestemmingen aan de kust, zoals Rovinj, Medulin, Pula, Split en Opatija, goed bereikbaar zijn met de auto en caravan. In het binnenland zijn tevens enkele grote snelwegen te vinden waardoor populaire steden als Zagreb en Zadar goed bereikbaar zijn, maar ook de diverse natuurgebieden en de berggebieden. De mogelijkheden zijn eindeloos tijdens jouw rondreis.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Istrië in Kroatië is misschien wel een van de mooiste plekken van heel Europa
Leestip -> Een eTA aanvragen als je naar Canada gaat