The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Met je vrienden op avontuur door Alaska?

2 Mins read

Europa is een mooi werelddeel om op te wonen, maar soms wil je voor je vakantie verder kijken dan ons eigen continent. Velen passen wel op voor ze een reis naar het Midden-Oosten boeken na alle onrust op dat deel van de wereld met de vluchtelingencrisis. Als je er geen problemen mee hebt om wat uren zon te missen, dan zou je er eens serieus naar kunnen kijken wat het westen van de wereld aan vakantielanden heeft. Mogelijk kom je dan uit op een minder alledaagse keus zoals het altijd bijzondere Alaska. Niets houdt je tegen om daar op vakantie te gaan als het ook financieel kan.

Alaska is een deel van de Verenigde Staten

Het mag wat kosten in geld en reistijd, maar dan krijg je er uiteindelijk wel wat voor terug. Officieel rekenen we Alaska tot een deel van de Verenigde Staten waar het nog weleens door overschaduwt wordt door andere staten. In het oosten grenst Alaska met Canada. Ook als je daar al een reis naar toe hebt geboekt zou je er natuurlijk nog een paar dagen Alaska aan kunnen koppelen wanneer het je aan tijd niet ontbreekt. Natuurliefhebbers kunnen er gegarandeerd hun hart ophalen aan deze omgeving.

Het barst in deze grootste staat in de VS van de bezienswaardige natuurverschijnselen zoals gebergten en de belangrijke rivier Yukon. Verder maakt het Alaska speciaal dat het noorden helemaal reikt tot aan de poolcirkel. Het belooft een unieke ervaring te worden om door zo’n gebied te mogen lopen, ook voor reizigers die in het verleden al veel van de Verenigde Staten zagen. Geen één van de staten lijkt op de ander en dat geldt niet in de minste plaats voor het wonderschone Alaska. De echte fanatiekeling wil zo veel mogelijk proeven van het machtigste land ter wereld, dus Alaska kan dan moeilijk achter blijven.

Alaska op je verlanglijstje?

Deze staat onderscheidt zich het meest van al die tientallen andere staten in hetzelfde land door haar afgelegen ligging. Het grenst namelijk aan geen enkele andere staat. In Alaska hoef je ook niet de hectiek van een wereldstad zoals New York te verwachten, want daar gaat het er rustiger aan toe. Je gaat een hele uitdaging met jezelf aan als je alle Amerikaanse staten eens gezien wilt hebben. Als je het dan al bij houdt waar je heen gaat en wordt gedwongen om keuzes te maken, dan is Alaska het meer dan waard om hoog op het verlanglijstje te eindigen.

Alaska laat een heel andere kant van de Verenigde Staten zien dan we als buitenlanders kennen. Het beste ervaar je dit door zelf de koffers te pakken en voor de rest de reis lekker over je heen te laten komen. Zelfs voor inwoners uit het oosten van het land heeft Alaska een hoop verrassingen in het verschiet waardoor ze meer over hun eigen land ontdekken. Als buitenlander gaat dit niet op, al valt er lastig een vergelijking op te maken met een willekeurige andere staat waar je al eerder bent geweest. De ligging van Alaska mag dan afzonderlijk zijn, juist dat maakt het een plek op de wereld om niet snel uit het oog te verliezen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> The Blue Lagoon: het klinkt als een exotisch tropisch paradijs
Leestip -> Verken Scandinavië met de auto