The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Microsoft Teams is een programma dat in korte tijd enorm veel populariteit heeft verworven

2 Mins read

Door het vele thuiswerken zijn bedrijven opzoek naar programma’s, waarmee zij succesvol kunnen samenwerken. Teams is voor veel bedrijven de uitkomst, hierdoor is het belangrijk om te weten hoe je hiermee moet werken.

Hoe werkt Teams?

Beginnen met Microsoft Teams

Het programma werkt op desktop pc’s, laptops, tablets en smartphones en op de meeste besturingssystemen. Hierdoor is het raadplegen van Teams ontzettend flexibel en op veel apparaten mogelijk.

De eerste stap is Microsoft Teams downloaden, anders wordt het lastig om het programma überhaupt op te starten. Het meest eenvoudig is om naar de officiële Microsoft website te gaan en de chatdienst vanaf deze website te downloaden. De stappen die hierna volgen zijn per apparaat of besturingssysteem anders, maar deze spreken redelijk voor zich.

Zie ook deze video voor uitleg:

De eerste stappen

Wanneer een organisatie jou vraagt om deel te nemen aan Teams, dan krijg je vaak ook gegevens waarmee jij kunt inloggen. Als dit niet het geval is, dan dien je zelf een account aan te maken. Nadat je bent ingelogd verschijnt direct het menu.

Rechts is het scherm waarin wordt gechat en waar andere acties plaatsvinden en links staan verschillende tabbladen opgesomd, hieronder lees je wat deze inhouden:

  • Activity feed – Hier staat een overzicht van alle meldingen die belangrijk zijn.
  • Chat – Na het openen van deze functie, krijg je een overzicht van alle chats die jij hebt openstaan.
  • Teams – Deze functionaliteit geeft de verschillende teams weer, waar jij onderdeel van bent. Ieder team kan ook zijn eigen kanalen hebben.
  • Calendar – Aangezien Teams een Microsoft product is, hebben zij het makkelijk gemaakt om andere Office applicaties te integreren. Zo krijg je bij het openen van de calendar direct jouw Outlook agenda te zien. Het is ook mogelijk om afspraken te plannen en/of te verwijderen.
  • Calls – Hierin staat de historie weergegeven van jou eerdere calls. Hier kun je eenvoudig zelf groepen creëren en contacten zoeken.
  • Files – Hier staan alle bestanden weergegeven, met bovenaan de meest recente. Je kunt ervoor kiezen om per kanaal het overzicht te bekijken d.m.v. de ‘Files-tab’.
    … – Bij deze functie staan de aanvullende apps weergegeven, hier kun je zelf applicaties aan toevoegen. Voorbeelden van applicaties zijn
  • Stream, Planner en OneNote.
  • Help – Als je ergens niet helemaal uitkomt, dan is deze functionaliteit een uitkomst.

Begin eens met collega’s te chatten, zodat je kunt uitvogelen welke eindeloze opties Microsoft Teams te bieden heeft. Misschien kunnen zij jou nog enkele waardevolle tips geven, zodat je het maximale uit jouw ervaring(en) kunt halen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Een Ziggo modem aansluiten doe je zelf

Related posts
More #MNLK

Essentiële voorzieningen in een vergaderruimte

2 Mins read
Het vinden van de juiste vergaderlocatie Den Bosch kan een stressvol moment zijn. Je kunt daar veel conferentiecentra vinden. Het kan dus…
Cars & Tech #MNLK

Hoe werkt Zoom?

2 Mins read
Nu heel Nederland alweer een tijdje thuis aan het werk is, zijn er ook diverse middelen in het leven geroepen om de…
Cars & Tech #MNLK

Hoe kan je iedereen zien in Teams?

2 Mins read
Nu we allemaal meer thuis werken, verandert ook de manier van werken. Even sparren met een collega, de maandelijkse meetings of een…