The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Mijn nieuwe ochtendroutine voor een productievere dag!

2 Mins read

Ik wil graag scherp en fris zijn zodat ik lekker productief de week aan kan pakken, om uiteindelijk meer kwalitatieve vrije tijd te genereren. Het ‘Discipline equals freedom‘-principe van Jocko Willink zit al een tijd in mijn hoofd te dolen, maar nu heb ik er eindelijk werk van gemaakt.

Het begint allemaal met het aanpassen van je ochtendroutine! Dit is hoe ik de afgelopen weken mijn ochtend heb aangepast.

Oude routine

Slapen om 23.00/23.30

07.30: snoozen
07.45: eruit
08.00: koffie, badjas aan, aan het werk, broodje pindakaas.

Resultaat: moe, chagrijnig, lamme kop, stijve rug en weinig zin. Te lam om te sporten…

Nieuwe routine

Slapen om 21.30/22.00

06.00: Wekker
Zodra ik de wekker hoor ga ik niet meer snoozen, maar ik open juist direct mijn ogen en hou ze open. Ik sla direct de deken af en laat de kou mij omvatten. Stand up pussy and get going!

06.05: Douchen & aankleden
Direct stap ik onder de douche, even lekker warm en een minuut f*ckin koud. Tanden poetsen, haar doen, frisse geurtjes. En direct keurige representatieve kleding aan!

06.30: Water, koffie, rekken en strekken
Een groot glas koud water en een dubbele lungo helpen immens met wakker worden. Daarna ga ik meteen even uitgebreid rekken en strekken. De spieren losmaken, de rug en nek even goed soepel maken en zorgen dat het bloed een beetje begint te vloeien.

06.40: Een sessie Primen met de Primed Mind App
Een kwartiertje primen zet je in de juiste mindset voor de dag. Dit werkt écht erg goed! Je wordt zowaar ‘supercharged’!

06.55: Dagplanning maken
Hoe voel ik me vandaag? Hoeveel werkzaamheden kan ik vandaag vervullen? Ik schrijf vervolgens alles uit wat ik op die dag kan doen. Het is altijd zoveel mogelijk, maar wel op een gedoseerde gezonde manier. Het moet niet te stressvol of teveel zijn, want je moet immers morgen weer fris en fruitig aan het werk.

07.00: Aan het werk, fris en scherp!
Een uurtje voor jezelf om jezelf helemaal klaar te stomen voor de dag, werkt! Je kunt daarna direct enkele uren productief aan de slag met je dagtaken.

10.00: Havermoutkanon
Ik doe aan intermittent fasting van 10 tot 18. Ik eet pas om 10.00 mijn eerste maaltijd en dat is mijn geliefde havermoutkanon. Door het vasten ben ik beslist een stuk scherper in de ochtend. Try it!

11.00: Sporten
4x per week sport ik en kies ik uit de mogelijkheden wat ik kan doen. Dat kan zijn; gewichtstraining, fietsen, strongmanrun-oefeningen, yoga en/of boksen.

Resultaat: Fris, scherp, losjes, productief en energiek! En heb geen motivatie of inspiratie nodig om te knallen! Door deze ochtendroutine creëer je momentum.

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe gedisciplineerd ben jij?

1 Mins read
Discipline of zelfdiscipline verwijst naar de controle over het eigen handelen zonder te worden afgeleid. Met deze korte test kun je dit…
Business & Luxury #MNLK

Wat zijn de best betaalde banen in Nederland?

1 Mins read
Wanneer je een beroep wil kiezen, is het natuurlijk het allerbelangrijkste of je dit leuk vindt om te doen. Daarnaast moet je…
Mind & Soul #MNLK

WOW! 8x populaire Mindset filmpjes op Youtube

1 Mins read
High Performance Lessons from Billionaire Dan Pena THE MINDSET OF HIGH ACHIEVERS – Powerful Motivational Video for Success How to Upgrade Your…