The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Misschien wel de meest iconische auto: De Ferrari 250 GTO

1 Mins read

Het is misschien wel het mooiste en bekendste automerk van de wereld: Ferrari. De klassieke rode kleur in de auto draagt geeft hem zijn unieke schoonheid en heeft het merk Ferrari op de kaart gezet. Door de tijd heen zijn er vele modellen op de markt gekomen; de een nog mooier dan de ander. Er valt niet te kiezen tussen wat nou het meest iconische model is van Ferrari, want het zijn er teveel. Stuk voor stuk hebben de auto’s een statuur waar je u tegen zegt.

De Ferrari 250 GTO!

Als we dan toch moeten kiezen, dan gaan we voor een model uit de iconische jaren `60. De Ferrari 250 Gran Turismo Omologato is een in 1962 op de markt gekomen model dat gemaakt werd om mee te racen. Er werden van de eerste serie maar zesendertig modellen gemaakt en van de tweede serie slechts drie. Doordat er maar zo’n kleine oplage van deze auto op de markt is gekomen zijn ze erg zeldzaam op veilingen. De sporadische keer dat er een op de veiling komt wordt deze verkocht voor astronomisch hoge bedragen.

De Ferrari 250 GTO

(Bron: Hetman Bohdan / Shutterstock.com)

Voorkant Ferrari 250 GTO

(Bron: Wolfgang Simlinger / Shutterstock.com)

70 miljoen dollar

Zo werd er in 2018 een Ferrari 250 GTO geveild voor naar verluidt 70 miljoen dollar. Dit maakte het de duurste auto ooit geveild. De waarde dankt deze auto niet alleen aan de kleine oplage waarin hij verscheen. Ook het design is werkelijk waar adembenemend. Deze fameuze carrosserie komt van de maker Scaglietti. De kans dat u er nog een te zien krijgt is erg klein. Wel wordt er op Zandvoort soms geracet met een replica. Deze zijn niet minder mooi, maar qua prijs wel iets betaalbaarder. Al met al is de Ferrari 250 GTO het meest iconische en misschien wel meest bekende model van de hand van Enzo Ferrari, een grootmeester van de sportwagen. Met de aanblik van de auto krijgt men weer nostalgie naar die goede oude tijd, waarin het leven nog goed was.

Bij ons staat deze fantastische auto in het geheugen gegrift.

Als laatste een paar fantastische filmpjes:

Related posts
More #MNLK

Zo bereid je je voor op een lange autorit

2 Mins read
Het wordt steeds aantrekkelijker om met de auto op vakantie te gaan. Je kunt vertrekken wanneer je wilt, je hebt geen gedoe…
Cars & Tech #MNLK

Tips om tweedehands spullen te verkopen

3 Mins read
Een extra zakcentje is altijd lekker. Of dat nu is omdat je krap bij kas zit of wilt sparen voor iets moois….
Cars & Tech #MNLK

Trek de aandacht met de Audi RS4

1 Mins read
Een paar jaar geleden maakte Audi bekend dat de A4 een broertje zou gaan krijgen. En niet zomaar een broertje, het zou…