The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Mitsubishi is een gerenommeerd Japans automerk dat al veel jaren actief is

2 Mins read

Je hebt dan ook de keuze uit diverse verschillende modellen in allerlei vormen en kleuren. Ook als occasion zijn ze in groten getale te koop. Wil je een Mitsubishi kopen? Kom hieronder meer te weten over dit automerk.

Historie van Mitsubishi

Mitsubishi wordt al in 1917 opgericht en vindt zijn thuisbasis in Japan. Vanaf 1960, als de Japanse economie in een stroomversnelling raakt, gaat het pas echt goed met dit automerk. Met name de modellen Colt en Galant vinden gretig aftrek. De kracht van de autofabrikant ligt in het aangaan van samenwerking met buitenlandse constructeurs. Vooral met het Amerikaanse merk Chrysler ontstaat een innige samenwerking. Vrijwel alle auto’s worden in Japan geproduceerd en vanaf daar over de hele wereld verkocht. De productie bedraagt tegenwoordig ongeveer een miljoen auto’s per jaar.

Modellen

Door de jaren heen heeft Mitsubishi een flink aantal modellen op de markt gebracht. Zoals al eerder vermeld waren de Colt en de Galant zeer populair onder autobezitters. Ook de eerste terreinwagen van de fabrikant, de Pajero, is een succesmodel en wordt wereldwijd veel verkocht. 

De nieuwste generatie Mitsubishi’s bestaat uit twee modellen. De Space Star is een compacte gezinsauto geschikt voor in en rondom de stad. De Eclipse Cross is een ruime PHEV (plug-in hybride). Daarnaast komt de fabrikant in 2023 met een nieuwe generatie van de ASX op de markt. Dit is een volwassen SUV die zowel als benzineauto, hybride en plug-in hybride verkrijgbaar is.  

Prijzen

Je koopt een nieuwe Space Star Entry (het basismodel) voor het bedrag van €15.490,-. Daarnaast kun je kiezen uit de steeds luxer wordende types Connect+, Dynamic en Instyle. Aan het laatstgenoemde type hangt een prijskaartje van €20.490,-. 

De Eclipse Cross is te koop vanaf €39.990,- en is daarmee het duurste model van Mitsubishi. Deze auto is verkrijgbaar in vier verschillende types: de Intense, Intense+, Executive en de Instyle. Voor de Eclipse Cross Instyle geldt een prijs van €47.990,-. 

Waarom een Mitsubishi kopen?

Het merk Mitsubishi staat al jaren bekend als een van de betrouwbaarste auto’s die in Nederland te koop is. Dit volgens de Consumentenbond die ieder jaar onderzoek doet naar de pechstatistieken van verschillende automerken. Een Mitsubishi blijkt weinig storingsgevoelig te zijn. Daarnaast kun je bij dit automerk rekenen op lange garantietermijnen. De nieuwste modellen hebben een fabrieksgarantie van vijf jaar. De Eclipse Cross heeft zelfs acht jaar garantie. 

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: