The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Mooie autoroutes op de Veluwe

2 Mins read

De Veluwe is een perfect gebied als je door Nederland wil rijden en leuke autoroutes wilt ontdekken. Het is een bosrijk gebied met glooiende heuvels. Onderweg kom je diverse leuke dorpen tegen waar je even kunt stoppen om wat te eten of te drinken. Wil je optimaal van je reis genieten, blijf dan enkele dagen en ontdek de mooiste autoroutes door de Veluwe.

Mooie autoroutes op de Veluwe zijn:

De Zuid-Veluwe route

Deze uitgebreide route start in Ede. Je komt als je deze weg volgt langs bekende plaatsen, zoals Apeldoorn, Arnhem en Hoenderloo. Deze drie plaatsen zijn zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Ook minder bekende plaatsen liggen op de route, zoals het charmante plaatsje Loenen. In Loenen vind je de hoogste waterval van ons land, die vijftien meter hoog is. Nationaal Park de Hoge Veluwe is ook een bezoek waard. Het is een park van 5500 hectare en je kunt deze alleen betreden via bezoekersingangen.

De Noord-Veluwe route

Deze route begint ook in Ede, maar gaat na Apeldoorn de andere kant op. Deze route laat je kennismaken met kleinere plaatsjes, zoals bijvoorbeeld Elburg, een oud vissersstadje. Je kunt hier de St. Nicolaaskerk bezoeken. Midden in heide en bos ligt het vakantiedorpje Elspeet. In Hoog Soeren kun je het Aardhuis bezoeken, Koning Willem de Derde’s voormalig jachthuis.

Een groot deel van dit jachthuis is ingericht als museum. Ook qua natuur ontbreekt het je niet op deze route. Je komt langs mooie natuurgebieden en verschillende zandbestuivingen. Ook de heidevelden en de bossen moet je niet vergeten. Dit alles maakt de Noord-Veluwe route tot een prachtige autoroute.

Assel-Heerde

Deze kortere autoroute van 105 kilometer brengt je langs kastelen en prachtige natuurgebieden. Omdat deze route niet zo lang is, kun je dit ook makkelijk met je kinderen doen. Je komt op de route diverse toeristische trekpleisters tegen.

Het hele gebied rondom de Veluwe is prachtig, maar jet kost je wel aardig wat tijd om alles op je gemak te kunnen bekijken. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je ook alle bezienswaardigheden uitgebreid zou kunnen bekijken. Als je dit doet, dan nemen al die routes natuurlijk enorm veel tijd in beslag. Je zou er daarom aan kunnen denken om een vakantiehuis te huren in de Veluwe. Je bent er dan even helemaal uit en je hebt alle tijd om van de prachtige omgeving te genieten.

Zie hieronder een kleine impressie van de Veluwe:

Mooi uitzicht Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe - heide

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Check ook: De mooiste wandelroutes in het Zwarte Woud
En: Flaneren op Nikki Beach Saint Tropez

Feedback -> info@mnlk.nl

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Dit zijn 5 mooie wandelroutes op de Veluwe

2 Mins read
Hou je van wandelen? Dan is het een goed idee om op vakantie te gaan naar de Veluwe. Je hebt hier namelijk…