More #MNLK

Mud Masters Obstacle Run

1 Mins read

Obstakel races zijn nog steeds razend populair. Een aantal jaar geleden werden de eerste races gehouden. Je hebt vast wel eens gehoord van de Spartan Race of de Strong viking race. Heb je nog nooit meegedaan? De bedoeling van de race is om een parkoers van een bepaald aantal kilometer hardlopend, af te leggen. Op dit parkoers liggen echter verschillende obstakels. Denk dan aan een hoge muur, een sloot, of een monkey bar. De uitdaging is om dit parkoers geheel af te leggen. Ben je enthousiast geworden en wil je aan een leuke obstacle run meedoen? Mud masters is dan een goede keus!

Mud Masters Obstacle Run

Mud Masters Obstacle run is de grootste organisator van obstacle runs in de Benelux. Ze zorgen elke keer weer voor een uitdagend parkoers. Een dag lang kun je je uitleven op de meest spectaculaire obstakels. Aan de finish voel je je een held en vier je de prestatie met een biertje! Bij Mud Masters gaat het niet om de tijd waarin je het parkoers aflegt, het gaat om de kameraadschap en de beleving.

De obstakels bij Mud Masters worden regelmatig veranderd en aangevuld. Bekende obstakels zijn de Great Walls, waar je moet zorgen dat je over een 4 meter hoge muur komt. En dat met natte en modderige schoenen! Dit vergt een hoop kracht, doorzettingsvermogen en een hoop hulp van vrienden.

Obstacle run friends

(Bron: Nick Vakhrushev / Shutterstock.com)

Een ander bekend obstakel is de Mud Crawl XXL. Dit is een onderdeel dat bekend is uit het leger. Tijgeren door een bak met modder en water, terwijl er vlak boven je prikkeldraad hangt. Het lichaam laag houden en doorzetten!

De verschillende versies

Mud Masters kent ieder jaar verschillende versies, op verschillende plaatsen door Nederland, België en Duitsland. De reguliere Mud masters kent drie afstanden, 6- 12 en 16 kilometer. Deze hebben respectievelijk 15- 25 en 35 obstakels.
Er is ook een Mud Master familie editie, van 3 of 5 km. Ook is er een Mud Masters competitie, deze is 21 of 42 km lang, voor de echte die-hards onder ons.

Meedoen? https://mudmasters.nl/

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Je hoort het steeds vaker: het geld op de bank wordt minder waard

2 Mins read
Dit heeft te maken met de inflatie. Dit zijn de stijgende kosten in het leven en natuurlijk de dalende rente op de…
Sport & Lifestyle #MNLK

De betekenis van voedingssupplementen bij sport

2 Mins read
Voedingssupplementen zijn al jaren populair. Voorstanders zeggen dat voedingssupplementen een “must” zijn, omdat onze moderne, bewerkte voeding niet voldoende stoffen meer bevat….
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe val je af en bouw je spiermassa op?

2 Mins read
Een groot deel van de bevolking is te zwaar en lijdt aan obesitas. Dit wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door verkeerd…