Relax & Travel #MNLK

Naar Lapland in december kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring

2 Mins read

Lapland in december. Veel mensen zullen het al koud krijgen bij het idee. In Lapland zijn 6 seizoenen en december valt in twee seizoenen: kaamos en de diepste winter. Deze twee seizoenen hebben allebei voordelen, waardoor december een aantrekkelijke maand is om naar Lapland te gaan.

Tips om in de december naar Lapland te gaan:

  • In december kan het wel tot -30 graden vriezen, dit is niet erg als je je goed daarop kleedt. Dus vergeet je muts, sjaal, handschoenen en zeker je thermokleding niet mee te nemen.
  • In het begin van december zijn de nachten erg lang en is het erg lang donker. Dit is juist de periode om het noorderlicht te bekijken.
  • Een ander mooi natuurfenomeen is de Kaamos. In de winter komt de zon in Lapland nauwelijks boven de horizon uit. Dit geeft een sprookjesachtig effect. Het licht wat zichtbaar is, weerkaatst nl. op de sneeuw en dit geeft een blauw of paars licht.
  • Ook in de december kun je hondenslede- en sneeuwscootertochten maken, maar dan moet je wel goed plannen, zodat je precies in het lichte gedeelte van de dag zit.
  • Wanneer je in december gaat, dan kun je rekenen op een lekker dik pak sneeuw!
  • Wintersporten in Lapland? Ja, dat kan ook. Door de grote hoeveelheid sneeuw die er ligt, is Lapland ideaal voor skiën, langlaufen en snowboarden.
  • Alles wij hier zoveel sneeuw zouden hebben als Lapland, dan zou ons dagelijks leven compleet stil liggen. Gelukkig zijn ze in Lapland daaraan gewend en zijn veel dingen goed geregeld. Zo kun je vaak lopend of met de skibus naar de supermarkt, kun je mobiel bellen en zijn er pinautomaten in grotere steden.

Meer over het Noorderlicht in het unieke Lapland:

Lapland is een landschap dat het Finse deel van Lapland omvat. De hoofdstad is Rovaniemi. Het inwonersaantal is op een oppervlakte van ruim 98.000 kilometer ruim 185.000. Ruimte genoeg dus in Lapland! Met de bezienswaardigheid het noorderlicht trekt Lapland veel toeristen. Deze provincie is de meest noordelijke van Finland en ligt voor een groot deel ten noorden van de poolcirkel. De temperatuur komt in de zomermaanden bijna niet boven de 20 graden Celsius. Het hele jaar door valt er weinig regen. Een droog klimaat. Van november tot en met maart vriest het dag en nacht en is een temperatuur van in de nachten min 30 graden heel normaal. Overdag komt de temperatuur niet boven de min 12 graden Celsius.

Het Noorderlicht

Het poollicht zoals deze in de volksmond wordt genoemd ontstaat door de zonnewind. Deze wind ontstaat bij uitbarstingen op de zon. Als deze op z’n hevigst zijn zien we het noorderlicht. Soms zelfs in Nederland waarneembaar. De beste periode om dit licht waar te nemen is vanaf augustus. Dan wordt het eerder donker en tot april is in deze periode het noorderlicht waar te nemen. Prachtige groene tot diepblauwe waaiers langs de donkere lucht geven de hemel een sprookjesachtige verlichting. Ook roze, paars en oranje maken het schouwspel compleet. Wanneer men op vakantie gaat naar Finland of een rondreis gaat maken doet er goed aan om in de maanden augustus tot april in Lapland te verblijven wanneer het noorderlicht op z’n fraaist is.

Een unieke ervaring

In Lapland is altijd wel wat te beleven. Voor veel mensen is het een wens om dit prachtige poollicht in het echt te zien. Er zijn groepsreizen die helemaal in het teken staan van het noorderlicht. Overdag in de sneeuw activiteiten ondernemen zoals skiën, langlaufen en wandelen. Wanneer het donker wordt met een deskundige op het gebied van het noorderlicht op pad om dit te ontdekken.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Rovaniemi is een plek in Finland, en volgens sommigen ook wel de woonplaats van de kerstman
En deze: Unieke ervaring: overnachten in een hotel van IJS!

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Lapland: Een aaneenschakeling van hoogtepunten

1 Mins read
Er zijn van die gebieden die je in je ziel raken. Lapland is één van deze gebieden. Het magische Lapland ligt in…
Relax & Travel #MNLK

Ontdek Zweeds Lapland

1 Mins read
Lapland is een verzamelnaam voor de noordelijkste streken van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje Rusland. Zweeds Lapland begint vanaf de stad…
Relax & Travel #MNLK

Rovaniemi is een plek in Finland, en volgens sommigen ook wel de woonplaats van de kerstman

1 Mins read
Alles is er winterachtig en sprookjesachtig wit in Rovaniemi. Een bijzondere plek om dus een keer heen te gaan. Zorg wel dat…