The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

Spijker al spelenderwijs aan je Nederlands met Juf Melis

2 Mins read

Hoe is het gestelt met jouw Nederlands? Of was het nou gesteld? Of gesteldt? Je behoort dankzij tientallen jaren school eigenlijk feilloos Nederlands te kunnen spreken en schrijven, maar het feit blijft dat nagenoeg niemand onze taal beheerst zoals het eigenlijk zou moeten.

Tijd om terug te gaan naar de basis!

Juf Melis leert je de basis (weer)

Het kofschip, je dt’s, het ontleden van zinnen…, hoe zit dat ook alweer? Je durft uiteraard niet aan je collega’s of vrienden te vragen hoe dat werkt, want 1) je schaamt je kapot en 2) zij weten het ook niet! Het is nogal vervelend voor je ego als je nichtje van 10 beter Nederlands kan ontleden dan jij. Het leerplatform Juf Melis heeft de oplossing voor ons in petto: oefen elke dag al spelenderwijs aan je Nederlands!

Jufmelis.nl is gestart in maart 2008. Eerst kwamen alleen mijn eigen leerlingen op de site oefenen, maar inmiddels komen er heel veel bezoekers uit alle hoeken van Nederland (en zelfs uit het buitenland!). Ik merkte in mijn lessen Nederlands dat het oefenen van bijvoorbeeld de werkwoordspelling soms erg saai en tijdrovend kan zijn. Ik wilde graag dat het trainen van de spelling sneller zou gaan en leuker zou worden. Zo ontstond het idee van jufmelis.nl. Samen met mijn man (een computerprogrammeur) werk ik nu al een aantal jaar aan jufmelis.nl. Ik zorg voor alle oefeningen en uitleg en mijn man zorgt voor alle technische dingen van de site. Wij hebben nog steeds heel veel plezier met jufmelis.nl en we willen de site blijven uitbreiden, zowel de oefeningen als de mogelijkheden.

Voor slechts 8 euro per jaar (!) kun jij onbeperkt gebruik maken van het leerplatform van Juf Melis. Er zijn genoeg oefeningen te doen die je enkele weken tot zelfs maanden bezig kunnen houden. Ik doe zelf elke dag 1 rijtje aan oefeningen. Soms zijn ze ontzettend simpel en voor de hand liggend, maar bij andere oefeningen kun je totaal de plank misslaan.

De oefeningen zijn zowel te doen op de pc en laptop als op de smartphones en tablets. Start vandaag met Juf Melis > > >


 

Check ook graag

1. The Happiness Fallacy: geluk najagen is een misvatting!

2. Snel afvallen: 5 sterke praktische tips om zo snel mogelijk kilo’s vet te verliezen!

3. Mannelijk Magazine volgen op Instagram >

4. Reis+fotoverslag: een week roadtrippen door IJsland

5. Gedachtegang #14: Onrust is wat ons drijft naar roken, sle…

Related posts
More #MNLK

Oefen je theorie examen

2 Mins read
Wanneer je je rijbewijs gaat halen komt er voordat je het praktijkexamen mag gaan afleggen nog wat anders bij kijken. Namelijk het…
Mind & Soul #MNLK

Hoe leer je eigenlijk het best een nieuwe vaardigheid?

1 Mins read
Wat is de beste manier om iets nieuws te leren? Op welke manier kun je het beste starten met zo’n nieuwe uitdaging?…
Mind & Soul #MNLK

Universiteit van Nederland: "Waarom zou je nog iets leren als je het ook kunt googelen?"

1 Mins read
De opkomst van gebruiksvriendelijke informatietechnologieën die ons het leven makkelijker maken is zowel een geschenk en een vloek gebleken. We kunnen tegenwoordig…