The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Nieuw interieur? Een zevensprong aan keuzes

2 Mins read

Wie droomt niet regenmatig hardop van nieuwe invloeden in huis? Of het nu gaat om nieuwe kleurstellingen, andere meubels of een complete make-over; denk goed na over je plannen.  Een logische eerste stap is voor velen een bezoekje aan hun favoriete meubelwinkel, waarbij een doordacht stappenplan een goede leidraad kan zijn

  1. Inspiratie opdoen.

Het is lastig bepalen wat goed bij jou past als je niet weet wat er allemaal te koop is … en er zijn tal van mogelijkheden om daar achter te komen. Surf rond op internet, lees een stapeltje Woonmagazines of ga bankhangen en kijk een jaargang van jouw favoriete woonprogramma … wedden dat je al dingen tegenkomt die voor jou de wow-factor hebben?

  1. Wat is jouw kleur?

Voor velen vaak de makkelijkste vraag – een favoriete kleur hebben we allemaal. Maar in het interieur ligt dat soms net even anders. Houd je van opgeruimd en strak? Dan zullen neutrale kleuren als zwart, wit en grijs veel op jouw palet terugkomen. Andere sferen vragen weer om andere kleuren. Zo staat bruin voor een natuurlijke en warme sfeer, geeft blauw een kalmerende werking en zorgt groen voor rust en orde. Gebruik niet te veel kleuren door elkaar; dat creëert onrust.

  1. Materialen te over

Een grote rol wordt ook ingenomen door materiaalgebruik, waarbij vrijwel altijd een combinatie van materialen het resultaat is. Pas daarbij op dat je niet te veel van één materiaal kiest. Staal is bijvoorbeeld stoer, maar teveel wordt weer kil. Natuurlijke materialen zijn vaak perfect met elkaar te combineren en ogen snel zacht en warm. Tip; door tegenpolen te gebruiken komen de materialen goed tot hun recht.

  1. Wat is jouw stijl?

Behoor jij tot een echte stijlgroep of juist niet? Romantisch of industrieel …  Scandinavisch of Bohemian … Modern of retro … Landelijk of industrieel; de keuzes zijn legio. De gedachte dat je hele huis van dezelfde stijl moet zijn is overigens sowieso achterhaald. Heel vaak is bijvoorbeeld een industriële stoel in verder een landelijke inrichting erg mooi. Door al een idee te hebben van jouw favoriete kleuren en materialen zit je ook nooit ver af van de stijl die bij jou past. Je zult soms versteld staan waar je op uitkomt.

  1. Trendy of juist niet?

In een wereld waarin iedereen wat van elkaar vind, kan het lekker veilig zijn mee te gaan met de trends … inrichtingen die populair zijn Retro en Urban; kies je meubels en kleuren in die hoek dan maak je vaak de blits. Maar wellicht kunnen trends jou helemaal niets schelen … ga dan zeker je eigen gang bij het maken van keuzes. Wellicht ben je wel trendsetter en gaan anderen jou volgen.

  1. In het oog springend

Vooral in de woonkamer kan een echte eyecatcher een bepalend karakter aan je interieur geven. Soms qua grootte of positionering, maar ook qua afwijkende kleur of stijl. Vooral fauteuils dienen vaak als eyecatcher, maar ook een televisie of schilderij kunnen die functie hebben. Denk na over de elementen die voor jou zouden moeten opvallen; het geeft smoel aan je interieur.

  1. Vraag advies.

Heb je dan al die ideeën en wensen in je hoofd? Dan komt het leukste moment, gezellig woonwinkelen in een geschikte meubelwinkel. Neem foto’s van je huidige situatie mee en bespreek je plannen zeker met een woonadviseur, want door aandacht te schenken aan zaken waar jij soms niet aan denkt, zijn zij vaak van toegevoegde waarde. Veel plezier!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Waar moet je op letten bij het kopen van shutters?

Related posts
Business & Luxury #MNLK

5 leuke manieren op je interieur op te fleuren

2 Mins read
Voelt je huis een beetje grauw aan? Ben je toe aan verandering, maar wil je ook geen grote investeringen doen? Dan ben…
More #MNLK

Leuke interieur ideeën voor de woon- en slaapkamer

2 Mins read
Het updaten van ons interieur werkt niet alleen inspirerend, maar ook rustgevend. Vernieuwingen in de omgeving stimuleren de hersenen en inspireren je…
Soul #MNLK

Wat anno 2019 niet mag ontbreken aan je (mannelijke) woonkamer!

1 Mins read
Na een lange dag vol met werkafspraken, workouts en stress is het logisch dat je even wilt ontspannen. Het is bovendien ook…