The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Check hier de nieuwe Audi A3 Limousine

1 Mins read

Begin maart introduceerde Audi de derde generatie A3 Sportback, tijdens een event dat de vooravond van de Autosalon van Genève had moeten zijn. Vrij snel daarna al werd de volgende variant geïntroduceerd; de Audi A3 Limousine. Deze nieuwe vierdeurs sedan is al sinds 23 april te koop maar wordt rond deze tijd in de showrooms én op de Nederlandse wegen verwacht. Daarom bekeken wij voor jullie wat je kan verwachten van deze nieuwe Audi.

Specs en design van de Audi A3 Limousine

De Audi A3 Limousine staat op een doorontwikkeling van het bekende MQB-platform. De lengte van de A3 Limousine is 4,5 meter, met een breedte van 1,82 meter en een hoogte van 1,43 meter. Op het gebied van design zorgt de A3 Limousine, net zoals eerder al de A3 Sportback, niet voor bepaald voor revolutie. Aangezien de vorige A3 op dit gebied al goed scoorde lijkt dit echter geen onverstandige keuze. De Audi A3 Limousine is doorspekt met actuele design elementen van het merk, vooral aan de voor- en achterkant. Het interieur van de A3 Limousine is op veel gebieden hetzelfde als in de Sportback, waarmee hij wel heel erg afwijkt van zijn voorganger.

Motoren

De A3 Limousine is vanaf het begin beschikbaar met twee benzine- en één dieselmotor. Bij de benzine varianten heb je de keuze uit een 30 TFSI en 35 TFSI uitvoering, beide zowel handgeschakeld als automatisch beschikbaar. Wil je liever een diesel, dan kun je nu kiezen voor een 2.0 TDI met 150 pk. Later komt er nog een 116 pk variant van dezelfde 2.0 bij. De kans is groot dat Audi over een tijdje ook nog komt met een sportieve S- en/of RS-variant.

Prijzen

De A3 Limousine is verkrijgbaar vanaf €34.900, waarvoor je de 30 TFSI variant hebt. De diesel variant is verkrijgbaar vanaf €44.910.

De concurrenten van de Audi A3 Limousine

De nieuwe Audi A3 Limousine krijgt met name concurrentie van de BMW 2 Serie Gran Coupe en de Mercedes-Benz CLA Coupé.

Check ook: De duurste oldtimers ter wereld
Check ook: De Rolls-Royce Sweptail

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Tips om tweedehands spullen te verkopen

3 Mins read
Een extra zakcentje is altijd lekker. Of dat nu is omdat je krap bij kas zit of wilt sparen voor iets moois….
Cars & Tech #MNLK

Trek de aandacht met de Audi RS4

1 Mins read
Een paar jaar geleden maakte Audi bekend dat de A4 een broertje zou gaan krijgen. En niet zomaar een broertje, het zou…
Cars & Tech #MNLK

Wat een apparaat is de Audi RS3 toch!

2 Mins read
Bijna iedereen is er gek op en heeft er wel eentje gehad in zijn leven, de hatchbak. Door zijn formaat en gewicht…