The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Nordic walking: een bijzondere manier van wandelen

2 Mins read

Nordic walking is uitgevonden als zomertraining voor Finse langlaufers en vervolgens officieel gemaakt in 1997. Deze activiteit werd al snel bekend in de sportwereld vanwege de vele voordelen. Om langlaufen na te bootsen, worden skistokken gebruikt voor een verscheidenheid aan oefeningen, waaronder springen, wandelen of hardlopen op alle soorten terrein. Om voort te bewegen, moeten de armen zich onder een horizontale lijn bevinden die ter hoogte van de navel gaat.

Om het niveau van de hand onder deze as te verlagen, is het noodzakelijk om de romp recht te trekken. Het is een werk van posturale aanpassing dat zittende en slappe lichamen verrast. De rug is rechtlijnig van de nek tot het bekken, maar respecteert de natuurlijke rondingen van de wervelkolom zonder stijfheid of spanning, wat vaak voorkomt bij neofieten die het goed willen doen. De romp is iets naar voren gekanteld om het bovenbeen en het achterbeen uit te lijnen met de rug. De beweging is vloeiend, gemodelleerd naar de fysiologie van lopen.

Voor wie is Nordic Walking geschikt?

Het is een sportdiscipline die voor iedereen geschikt is. Het kan ongeacht leeftijd of fitnessniveau worden gedaan. Deze discipline omvat actieve betrokkenheid van de armen en schouders, waardoor de spieren van de armen en romp worden versterkt, evenals de schoudergordel. Het gebruik van stokken helpt de belasting van het heupgewricht en de wervelkolom te verminderen. Bovendien is het een goede cardio activiteit en dat maakt Nordic Walking tot een zeer complete sport. Nordic Walking brengt bijna alle voordelen van een duursport met zich mee. De techniek is relatief eenvoudig te verwerven.

Dankzij de stokken biedt het een goede stabiliteit, vooral op glad of onregelmatig terrein. De stokken laten een hele reeks oefeningen toe (warming-up, coördinatie, versterking, rekoefeningen). De beste Nordic Walking stokken vind je gemakkelijk online. De prijzen variëren maar de stokken zijn al te krijgen vanaf 18 euro.

Nordic walking foto

Handen boven de navel

Als de hand zich boven de navel bevindt, is de duw op de stok overwegend een ondersteuning, verticaal naar de grond gericht en niet schuin naar achteren bij voortstuwing. Bij het wandelen gebruiken de meeste wandelaars op deze manier stokken. Dit gebruik van stokken wordt aanbevolen om het lopen veiliger te maken. Het verlicht pijnlijke knieën en stabiliseert je balans. Zonder dit zouden veel verminderde en / of angstige wandelaars hun huis minder snel verlaten. Omdat de hoogte van de hand essentieel is, geldt dat ook voor de hoogte van de stokken.

Een eenvoudige manier is om de beste Nordic Walking stokken te kiezen die, in rust in verticale positie voor u, het toelaten om een ​​elleboogflexie van meer dan 90 ° te behouden. Deze “Scandinavische” stokken zijn uit één stuk, nooit telescopisch zoals wandelstokken; daarom kunnen ze niet exact worden aangepast aan het individu. Hun afmetingen zijn gestandaardiseerd om de 5 cm.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Acapulco, een stad met bijna 900.000 inwoners, is na Cancun, de populairste badplaats van Mexico
En deze: Wintersport in sneeuwzeker Noorwegen