The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Oefen je theorie examen

2 Mins read

Wanneer je je rijbewijs gaat halen komt er voordat je het praktijkexamen mag gaan afleggen nog wat anders bij kijken. Namelijk het theorie-examen. Het theorie-examen is een examen dat velen als behoorlijk lastig ervaren. Je bent echter wel verplicht deze op zak te hebben voordat je je rijbewijs kunt halen. Het theorie-examen bestaat in principe uit vragen die je moet beantwoorden. De vragen hebben bijvoorbeeld te maken met voorrangssituaties en verkeersborden. Als je het minimale aantal dat je goed moet hebben ook goed hebt, dan heb je het examen gehaald. Zo niet, dan moet je het examen opnieuw in gaan en hoogstwaarschijnlijk nog wat extra oefenen. Velen vragen zich vaak af wat nou de beste manieren zijn om je theorie-examen te oefenen. Hieronder lees je daar meer over.

Lees theorie boeken

Boeken zijn een uitstekende manier om je theorie mee te oefenen. In het examen komen veel verschillende onderwerpen voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat bepaalde verkeersborden betekenen, wie er in een bepaalde situatie voorrang hebben, wat je moet doen in bijzondere situaties en nog veel meer. Een theorie boek verdeelt deze onderwerpen meestal ook in hoofdstukken waardoor je overzichtelijk kunt leren.

Wanneer je alles over een bepaald onderwerp uit je boek hebt geleerd krijg je te maken met oefenvragen. Het boek stelt je vragen die vergelijkbaar met vragen die je op het examen kunt krijgen. Aan het eind kun je controleren of je deze vragen juist hebt beantwoord. Zo test je jezelf en kun je als je bepaalde vragen nog onjuist beantwoord dat onderwerp extra doorlezen en oefenen. Oefen je theorie examen online? Lees dan het artikel verder.

Online theorie oefenen

Je theorie oefenen kan ook online. Als je de belangrijkste kennis hebt opgedaan en de belangrijkste zaken in je hoofd hebt gestampt is het vaak een kwestie van vragen oefenen. Je beantwoord vragen die tijdens je theorie-examen voorbij zouden kunnen komen en je controleert of je deze vragen juist hebt beantwoord. Online gaat dit erg eenvoudig. Er zijn sites die je de mogelijkheid geven een soort oefenexamen te doen. Je krijgt vragen over veel verschillende onderwerpen en je neemt het oefenexamen even serieus als het echte examen. Probeer je dus net zo goed te focussen en te concentreren.

Vervolgens krijg je aan het eind van het oefenexamen je score te zien. Als je hier bijvoorbeeld geen fouten hebt weet je dat je aardig op weg bent. Indien je op een bepaald vlak nog veel fouten maakt is het een aanrader over dat onderwerp nog wat extra te leren.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Zo kom jij uit die lockdown-dip
En deze: Je eigen zorgverzekering goed regelen doe je zo

Related posts
Mind & Soul #MNLK

Hoe leer je eigenlijk het best een nieuwe vaardigheid?

1 Mins read
Wat is de beste manier om iets nieuws te leren? Op welke manier kun je het beste starten met zo’n nieuwe uitdaging?…
Mind & Soul #MNLK

Universiteit van Nederland: "Waarom zou je nog iets leren als je het ook kunt googelen?"

1 Mins read
De opkomst van gebruiksvriendelijke informatietechnologieën die ons het leven makkelijker maken is zowel een geschenk en een vloek gebleken. We kunnen tegenwoordig…
Mind & Soul #MNLK

Met een gezonde dosis leergierigheid wist Mike Boyd een rubiks kubus blind (!) op te lossen

2 Mins read
Het aanleren van een nieuwe vaardigheid lijkt soms een ondoenlijke opgave. Het argument dat mij het meest ter oren komt wanneer ik…