The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Oefeningen met de equalizer voor beginners

2 Mins read

Misschien ken je ze nog niet, maar de equalizer wordt steeds populairder bij krachtsporters. De equalizer zijn eigenlijk een soort parallettes maar dan hoger. Dit soort fitnesstoestellen komen overgewaaid van de street work-outs naar de sportschool. Street work-outs zijn vooral populair in de USA. Hierbij wordt gebruik gemaakt van simpele fitnesstoestellen die op straat te vinden zijn, zoals stangen. De equalizer komt voort uit deze trend.

Een equalizer traint als geen ander de armen, borst, rug en buikspieren. Sporters gebruiken hun eigen lichaamsgewicht als weerstand en beslissen door middel van “self-spotting” welk niveau voor hen geschikt is. Self-spotting betekent dat de benen kunnen worden gebruikt om te helpen bij het uitvoeren van oefeningen en/of wanneer ze een oefening niet kunnen voortzetten. Even corrigeren met het been en je kunt de set afmaken.

Oefeningen voor de equalizer

Pull up

Plaats de stangen naast elkaar op de vloer zodat de dwarsbalken parallel zijn.
Ga tussen de stangen liggen en pak ze met elke hand vast. Met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond, til je je heupen van de grond zodat je lichaam een diagonale lijn vormt van schouders naar knieën.

Trek je romp omhoog naar de dwarsbalken, buig je ellebogen en knijp je schouderbladen samen. Als je borst bijna op dwarsbalkhoogte is, laat je jezelf voorzichtig weer naar de grond zakken en stop je net voordat je schouderbladen de grond raken.

Ga een minuut door met de oefening. Rust en herhaal dan nog een minuut.

Push up

Stel de equalizers zo op dat de dwarsbalken parallel staan. Ga iets achter en tussen de stangen staan, buig voorover en pak met iedere hand één stang vast. Zorg dat je lichaam een rechte lijn vorm, je bevindt je nu in een push-up positie.

Buig je ellebogen en laat je bovenlichaam zakken richting de stangen. Wanneer je borst de stang bereikt, druk jezelf terug naar de startpositie.

Zoveel mogelijk herhalingen in een minuut; rust dan uit en herhaal nog een minuut.

Dips

Stel de equalizers zo op dat de dwarsbalken parallel aan elkaar staan. Ga tussen de equalizers staan en houdt de stangen met gestrekte armen vast. Trek je knieën omhoog waardoor de voeten los komen van de grond. Buig nu door de ellebogen waardoor de romp zakt. Druk jezelf omhoog wanneer de ellebogen een hoek van 90 graden maken tot de armen geheel gestrekt zijn. Wanneer dit te moeilijk voor je is dan kun je de voeten iets voor de equalizers op de grond plaatsen.

Doe zoveel mogelijk herhalingen in een minuut, rust uit en herhaal de oefening.

Check ook:

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Je hoort het steeds vaker: het geld op de bank wordt minder waard

2 Mins read
Dit heeft te maken met de inflatie. Dit zijn de stijgende kosten in het leven en natuurlijk de dalende rente op de…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wel of geen lidmaatschap bij een sportschool? De voordelen op een rijtje!

2 Mins read
Je hebt de knoop doorgehakt. Je beweegt veel te weinig en hier wil je echt verandering in brengen. Misschien heb je ook…
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

3 Mins read
Het is nog volop gespreksvoer in de meeste sportscholen, de eeuwige discussie tussen voorstanders van fitnessapparatuur en losse gewichten. We sporten inmiddels…