The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLK

Oefeningen om stress ter verminderen

1 Mins read

Heb je last van stress? Dit is een teken van je lichaam dat je even een stapje terug moet doen. De volgende tips helpen je direct om de stress in je lichaam te verminderen.

Enkele oefeningen om stress te verminderen

Ademhalingsoefeningen

Waar je ook bent, of je nu op je werk zit, in de auto of zelfs op de wc, deze ademhalingsoefening kun je overal doen. Adem rustig in en rustig uit. Door te focussen op je ademhaling, en je daarbij te concentreren op je buik, merk je dat je direct rustiger wordt.

Naar muziek luisteren

Ook deze oefening kun je overal doen. Doe je koptelefoon op (of je oortjes in) en luister naar fijne, rustgevende muziek. Doe je ogen dicht en concentreer je een paar minuten op de rustgevende muziek en je ademhaling.

Mediteren

Om rustig te worden passen veel mensen meditatie toe. Je kunt de keuze maken om elke dag af te sluiten met een meditatie om zo je lichaam en hoofd volledig te ontspannen. Maar ook korte meditaties gedurende de dag kunnen je helpen om rustiger te worden.

Stilstaan bij je gedachten

Over het algemeen staan we niet bewust stil bij wat we gedurende de dag allemaal denken. Op een onbewust niveau denken, doen en zeggen we veel, en automatisch voelen we hierdoor ook veel. Om rustiger te worden kun je proberen om een korte tijd even alles naast je neer te leggen. Stop waar je op dat moment mee bezig bent en concentreer je op wat je voelt. Wat heeft je lichaam nodig om minder gestrest te zijn? Een klein stukje wandelen of even een kop thee drinken kan dan een heel groot verschil maken.

Ga meer bewegen

Je lichaam ontspant direct als je begint met bewegen. Voel je veel stress in je lichaam? Ga dan even wandelen en een frisse neus halen. Of doe wat oefeningen om je lichaam te stretchen. Zeker weten dat je je hierna weer beter kunt concentreren en helder na kan denken.

Related posts
More #MNLK

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een yogamat?

1 Mins read
Een yogamat is de ideale basis voor alle soorten yoga. Omdat yogastijlen zoals Yin Yoga, die de neiging hebben rustig en meditatief…
Sport & Lifestyle #MNLK

Je spieren herstellen na een training; hoe doe je dat?

2 Mins read
Op het moment van je training heb je vaak niet in de gaten dat je spieren er een enorme klap van gaan…
Cars & Tech #MNLK

Wat zijn de kosten van Spotify?

1 Mins read
Spotify is met ruim 280 miljoen maandelijkse gebruikers de grootste muziekstreamingsdienst ter wereld. Bij Spotify krijg je toegang tot een enorme muziekcollectie,…