The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Oefeningen om thuis een sixpack te trainen

1 Mins read

Als je aan een vrouw vraagt wat ze allemaal belangrijk vinden aan een man, is op het lijstje van de meeste dames een sixpack niet weg te denken. Daarom trainen veel mannen ook vele uren per week in de sportschool om de buikspieren er zo strak mogelijk uit te laten zien. Maar aangezien de sportscholen al een tijdje dicht zijn: wist je dat je absoluut geen gewichten of apparaten nodig hebt om je dik wordende buik om te toveren tot een lekker strakke sixpack? Hier lees je hoe je met een makkelijk schema binnen een paar weken al verbetering kan zien, met alleen oefeningen die je in bed kunt uitvoeren!

Tips voor het thuis trainen van een sixpack

Planken

Planken is een geweldige all-round oefening voor mensen die een fit lijf willen krijgen. Door de constante trillingen die tijdens het planken je lichaam door gaan, verlies je niet alleen veel vet, maar train je ook je buik- en rugspieren. Je gaat op je buik liggen, met je benen recht en vlak naast elkaar, en tilt jezelf met je onderarmen naast je lichaam omhoog. In deze positie blijf je zo lang als je kunt stil liggen. Doe dit bijvoorbeeld iedere avond in bed voor het slapengaan, zodat je beter slaapt en fitter wakker wordt!

Ab Crunch

De ab crunch kennen de meeste mensen wel, maar is nog altijd een van de beste manieren om je buikspieren sterker te maken. Je gaat gewoon plat op je rug liggen, houdt je handen tegen je kruintje aan en beweegt je ellebogen met een krullende beweging richting je knieën. Doe dit net zo lang tot je een licht brandend gevoel bij je buik voelt voor optimaal resultaat. Deze oefening is vooral goed voor de bovenkant van je buikspieren.

Leg Raises

Weer een oefening die je vanuit je bed kunt doen: de leg raises. Zoals de naam al verklapt lig je gewoon plat op je rug, houd je je benen recht naast elkaar en til je ze over je buik heen richting het plafond. Dit is goed voor de onderste buikspieren en creëert de V-vorm die veel vrouwen zo aantrekkelijk vinden.

Vind jij de sportschool een verschrikking of lig je gewoon graag in bed? Met deze 3 oefeningen train je de belangrijkste spiergroepen voor je sixpack, zonder er al te veel voor te hoeven bewegen!

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wel of geen lidmaatschap bij een sportschool? De voordelen op een rijtje!

2 Mins read
Je hebt de knoop doorgehakt. Je beweegt veel te weinig en hier wil je echt verandering in brengen. Misschien heb je ook…
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

3 Mins read
Het is nog volop gespreksvoer in de meeste sportscholen, de eeuwige discussie tussen voorstanders van fitnessapparatuur en losse gewichten. We sporten inmiddels…
Sport & Lifestyle #MNLK

Met deze tips vind jij straks de ideale sportschool

2 Mins read
Na een jaar met lockdowns, mondkapjes, vaccinaties en vele extra coronakilo’s kunnen we als het goed straks eindelijk weer sporten in de…