Sport & Lifestyle #MNLK

Oefeningen thuis doen met de fitnessmat

2 Mins read

Voordat u beslist welke ruimte in uw woonkamervloer wordt gebruikt, is het belangrijk om in gedachten te houden hoe verschillend sommige sportmatten kunnen zijn – hoe vergelijkbaar ze zijn en ze soms allemaal op elkaar lijken. Verschillen die klein lijken, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op uw trainingservaring (en, als gevolg daarvan, op de manier waarop u zich de volgende uren en dagen voelt). Houdt in het bijzonder rekening met deze vier basiskenmerken: comfort, grootte, textuur en prijs.

YouTube video

Informatie over de fitnessmatten en de prijzen

Comfort:
De belangrijkste factor voor de meeste kopers is comfort, en het materiaal en de dikte van een mat zijn daarin beide belangrijke factoren. Matten hebben de neiging om van één tot zes millimeter dik te zijn en hebben een verscheidenheid aan materialen in hun constructie.

Grootte:
standaardmatten zijn 60 x 60 cm, hoewel sommige groter of kleiner zijn, afhankelijk van het beoogde gebruik. Reismatten kunnen bijvoorbeeld zowel dunner als kleiner zijn dan een normale mat voor thuis en bieden dus niet zoveel kussen, comfort of duurzaamheid.

Textuur:
U zult ook willen overwegen of de textuur van de mat glad of grippy is – niemand wil van de mat glijden en midden in een complexe yogapositie op de grond vallen. Deze zijn vooral handig om in gedachten te houden voor iedereen die vaak zweet tijdens het sporten, of die vindt dat plakkerige matten hem niet het bewegingsbereik geven dat ze nodig hebben.

Prijs:
Ten slotte is de prijs natuurlijk ook een erg belangrijke factor. Hoewel sommigen van u misschien niet met hun ogen knipperen als ze honderden naar beneden gooien om hun thuistraining te verbeteren, weten we dat het niet ieders verlangen is om €150 uit te geven aan een fitnessmat. Gelukkig zijn er nog steeds genoeg trainingsmatten die perfect zijn voor een breed scala aan budgetten.

Wat kost een mat gemiddeld?

Er is niet echt een gemiddelde aan te wijzen qua prijs als het gaat om fitness matten. Ze zijn er in zoveel verschillende uitvoeringen, kleuren, materialen dat er moeilijk een gemiddelde prijs uit te halen is. Wel kan met zekerheid worden gesteld dat de prijzen van de goedkoopste matten beginnen bij €10,-. De prijs kan vervolgens oplopen tot €200,- of zelfs hoger. Dit zit hem ook allemaal in de keuze van het materiaal. Maar u hoeft zeker geen honderden euro’s te betalen om een ​​kwaliteitsmat te krijgen. Een goede prijsklasse is zo ergens tussen de €50,- en €100,-. Bovendien kunnen dure matten worden geleverd met voordelen van hun fabrikanten, zoals kwaliteitsgaranties of gemakkelijke vervanging als een mat verslechtert.

Leestip -> De fitnessvoordelen van parallettesDe fitnessvoordelen van gymringen