More #MNLK

Olivier Richters – The Dutch Giant

2 Mins read

De Nederlandse Olivier Richters heeft naam voor zichzelf gemaakt als ‘The Dutch Giant’. Hij is heel lang en heel groot. Met een lengte van maar liefst 2 meter 18 heeft hij ook nog eens het record voor World’s Tallest Bodybuilder op zijn naam. Zijn lengte heeft hij cadeau gekregen via zijn genen, maar het imposante postuur heeft deze dude aan zijn toegewijde manier van leven te danken.

Wie is Olivier Richters?

Olivier Richters is geboren in 1989 en had op zijn zeventiende al een lengte van 2 meter 10. Je kunt je voorstellen dat het op zo’n leeftijd niet prettig is om letterlijk en figuurlijk boven iedereen uit te steken. Daarbij kwam nog dat hij erg onzeker was over zijn gewicht, want met een gewicht van 80 kg was het echt een lange slungel. Naar eigen zeggen werd hij hier niet mee gepest, maar werd hij wel onzeker van zijn uiterlijk.

Op een gegeven moment stopte Olivier Richters met groeien. Hij was toen al 2 meter 18 lang. In eerste instantie was het niet zijn doel om bodybuilder te worden, maar wilde hij met zelfvertrouwen over straat. Hij begon aan een rigoureus sportschoolregime en hij begon gigantisch veel te eten. Hierdoor bouwde hij spiermassa op en in no-time was hij maar liefst 15 kilo aan spiermassa rijker. Op dit moment besloot hij de grootste bodybuilder ter wereld te worden. Hier moest hij echter wel flink wat voor doen.

YouTube video

Documentaire

Olivier Richters is 2.18 meter hoog en weegt ruim 152 kilo. Hij heeft dus niet voor niets de bijnaam The Dutch Giant gekregen. In een documentaire over zijn leefstijl kom je meer te weten over deze man. Zelfs als je niet van sporten houdt is de docu echt een aanrader. Zo zie je dat Olivier zich helemaal kapot traint, ruim 6.500 calorieën per dag eet verspreidt over zeven maaltijden en regelmatig tegen ‘tall person problems’ aanloopt. Hoe dat eruitziet, check je in de Men’s Health-docu. De eerste documentaire duurt ongeveer een kwartier. Er komt ook nog een deel 2. Deze gaat een uur duren en wordt naar alle waarschijnlijkheid begin september 2020 uitgebracht.

The Dutch Giant op Instagram

Vind jij het leuk om meer te zien van The Dutch Giant? Volg hem dan op Instagram om te zien waar hij mee bezig is. Je vindt Olivier Richters onder de naam @thedutchgiant. Hij deelt onder andere trainingstips, eetinspiratie en leuke nieuwtjes over de projecten waar hij aan werkt, van films tot zijn eigen bedrijf Muscle Meat.

En check ook de trailer waar Olivier Richters een rol in heeft:

YouTube video

Check ook eens -> Een dag uit het leven van Olivier ‘The Dutch Giant’ Richters (bodybuilder van 2.18 meter lang!)