Your daily dose of inspiration and motivation

Business & Luxury #MNLK

Ondernemer? Checklist voor het maken van een webshop

2 Minuten leestijd

Hoe start ik een webshop?
Je hebt het besluit genomen: je gaat een eigen webshop beginnen. Misschien ben je een enorm plant liefhebber, of hou je je erg bezig met make-up producten. Het klinkt ontzettend leuk, een eigen webshop beginnen, maar er komt ontzettend veel bij kijken. Hoe zorg je ervoor dat je producten up-to-date zijn? Wie doet de administratie? Hoe veel tijd heb je te besteden aan je online winkel?

Een webshop bouwen: strategie is de sleutel

Een webshop bouwen zonder strategie is geen goed idee. Zorg ervoor dat je daarom alles tot in de puntjes hebt uitgedacht. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel webshops, dus het is belangrijk om een goede niche te kiezen. Bedenk waarin je je kunt onderscheiden en voer een marktonderzoek uit: waar zit weinig concurrentie, waar wel veel vraag naar is? Tevens is het belangrijk om een niche te kiezen waar jij affiniteit mee hebt. Geef je niets om auto’s, maar begin je een webshop over auto-onderdelen? Dan zul je minder gemotiveerd en gepassioneerd zijn dan wanneer je een niche kiest die dicht bij jou staat.

Strategie? Check! Wat zijn de volgende stappen?

Wanneer je een doordachte strategie op papier hebt, komen er veel stappen om de hoek kijken. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

  1. Kies een goed werkend CMS. Achter een strategie hangt een goed systeem. Tegenwoordig is het heel laagdrempelig en simpel om een eigen webshop te bouwen, bijvoorbeeld met WordPress. Indien je hier zelf niet zo in thuis bent, is het aan te raden om een software developer in te schakelen. Dit maakt je webshop professioneel; dit is ook wat je wilt uitstralen naar je doelgroep toe!
  2. Maak je webshop gebruiksvriendelijk. Zorg ervoor dat de website zo fijn mogelijk werkt voor jouw doelgroep. En dan hebben we het niet over irritante pop-us, banners, een langzame laadtijd enzovoorts… Je wilt dat je website overzichtelijk en snel is en daarbij ook fraai oogt.
  3. Denk aan de wetgeving. Bij een webshop komt veel wetgeving kijken. Zo ben je verplicht om bepaalde informatie te vermelden, maar heb je ook te maken met zaken als ontbindingstermijn. Lees de regels hier.
  4. Meten is weten! Als laatst wil je dat je webshop gevonden wordt en wil je weten hoe het loopt. Koppel je webshop aan Google Analytics en start met reclame maken. Denk hierbij aan betaalde campagnes door middel van Google Ads of via Facebook.

Ben je na het lezen van deze blog gemotiveerd om aan de slag te gaan? Wij wensen je veel succes!

Related posts
More #MNLK

Heb jij als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

2 Minuten leestijd
Veel beginnende ondernemers vinden het kiezen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) lastig. Soms twijfelen ze zelfs, vanwege de hoge premie, of een AOV…
Cars & Tech #MNLK

Wat zijn de populairste Wordpress Plugins?

2 Minuten leestijd
Met de juiste WordPress plugins haal je het meeste uit je website. In de WordPress Directory vind je meer dan 50.000 plugins…
Business & Luxury #MNLK

De vele voordelen van VPN Nederland en waarom jij niet zonder kan

2 Minuten leestijd
Er zijn veel verschillende voordelen voor het aanschaffen van een professionele en betrouwbare VPN. Veel meer voordelen dan je denkt. Sterker nog,…