Cars & Tech #MNLK

Online een auto kopen

2 Mins read

Het kopen van een auto is de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden. Je kijkt online naar de mogelijkheden en kiest vervolgens welke je het mooist vindt. Je maakt een afspraak, bekijkt de auto en als alles naar wens is, neem je hem mee. Echter zijn er verschillende zaken waar je op moet letten bij het vinden van een goede auto via het internet. Online een auto kopen brengt immers ook risico’s met zich mee. Vooral als het om een tweedehands auto gaat. Hieronder vind je een aantal tips die jou helpen bij het vinden van een goede auto via het internet.

Online een auto kopen, eerst zoeken

Bij het online een auto kopen is het handig om te beginnen bij de eerste stap, dat is het hebben van een idee waar je naar zoekt. Er zijn een hoop verschillende websites waar je het aanbod gemakkelijk kunt vergelijken. Je kunt ook een aantal filters instellen, zodat je alleen het aanbod ziet dat aansluit bij jouw wensen. Denk aan het kiezen van een paar merken, modellen, maar ook het instellen van jouw budget en het maximaal aantal gereden kilometers. Hieruit ontstaat een selectie van auto’s die aansluiten op jouw wensen. Check meteen of alle informatie klopt. Zijn de foto’s goed, zit er schadehistorie bij? Het is ook belangrijk om te checken of de auto wordt aangeboden door een dealer / garage of een particulier.

Dealer of particulier?

Er is een groot verschil tussen kopen van een dealer of een particulier. Het eerste verschil is dat een dealer je over het algemeen geen oor aan wil naaien. Het gaat immers om zijn of haar zaak. Een particulier wil gewoon zoveel mogelijk geld vangen voor zijn of haar auto.
Daarbij is een dealer of garage wettelijk verplicht om eerlijk te zijn over de staat van de auto. Als jij vraagt: is alles in orde met de auto. Moeten zij vertellen wat er niet in orde is met de auto. Ook doet een garage een check voordat de auto wordt verkocht. Ze moeten hem immers eerst zelf kopen.

APK en schade boekje

Check voor je gaat kopen of de auto recentelijk een APK heeft gehad en of er een schadehistorie boekje bij de auto zit. Maak ook minimaal 1 goede proefrit met de auto, waarbij je de remmen, lichten, radio, airco en banden checkt. Zo heb je een goed beeld van de historie en huidige staat van de auto. Dit geeft je ruimte om te onderhandelen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Beginnen met motorrijden? 5x dingen die je nodig hebt