The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Online vindbaarheid van je webshop verbeteren? Volg deze 3 tips!

2 Mins read

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk klanten bereiken en zoveel mogelijk sales halen. Je hebt ongetwijfeld al gemerkt dat bijna ieder product al ergens aangeboden wordt, en dat de nieuwe webshops als paddenstoelen uit de grond schieten. Er is dus alles aan gelegen om je eigen webshop beter vindbaar te maken. Maar hoe doe je dat precies?

Werken met zoekwoorden

Een mooie start voor het verbeteren van je online vindbaarheid is het werken met zoekwoorden. Doe onderzoek naar waar je potentiële klant op zoekt. Kijk eens goed in je webshop welke producten een match kunnen zijn. Stel dat je een webshop hebt waarop je t-shirts verkoopt voor kinderen. ‘T-shirts kinderen’ zou dan een logisch keyword (of zoekwoord) kunnen zijn. Dit is een zogenaamd short tail keyword.

Je kunt ook kiezen voor long tail keywords, zoals ‘rood dames t-shirt met v-hals’. Dan wordt de zoekopdracht al specifieker, en is de kans groter dat de klant precies op jouw website vindt wat hij of zij zoekt. Wanneer je zoekwoordenonderzoek doet, kom je erachter hoe er wordt gezocht, welke woorden men gebruikt, wat het zoekvolume is en wat de zoekintentie is. Weet je niet hoe je moet beginnen? Vraag dan om SEO advies in Amsterdam.

Doe aan linkbuilding

Met alleen zoekwoorden ben je er nog niet. Zoekmachines als Google hechten waarde aan de links die jij zelf op je website plaatst, maar ook aan de websites die naar jou toe linken. Grote websites met veel autoriteit, die naar jouw webshop linken, ziet Google als betrouwbaar. Jouw eigen website wordt er als betrouwbaarder door gezien. Je kunt er dus het best voor zorgen dat je een link krijgt op een kwalitatieve website, en zelf ook naar kwalitatieve sites linkt. Dit noemen we linkbuilding.

Doe liever geen linkruil, maar laat een website naar jou verwijzen, zonder dat je een link terug plaatst. Dan laat je Google zien dat je wordt gelinkt omdat je pagina van waarde is. Laat alleen een link plaatsen op relevante websites, en zorg zelf ook voor relevante landingspagina’s.

Voeg waarde toe voor je klant

Zoekmachines lezen je website als een gewone bezoeker. Met slimme technologieën kijkt bijvoorbeeld Google of Bing naar wat de toegevoegde waarde is voor jouw klant. Daarom is het nuttig om krachtige content te plaatsen op je website. Geen vulling, maar teksten die echt ergens over gaan en die je klant verder helpt. Als je een landingpage maakt, moet deze pagina een functie krijgen.

Door na te denken over wat voor jouw klant van waarde zal zijn, voeg je waarde toe en verbeter je de vindbaarheid van je webshop. Vergeet niet: content is king!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Alles over de DP-203 cursus