The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Onrustig? Gestrest? Zenuwachtig? Corona-gekte? Kauw op kauwgom!

1 Mins read

De grote reden waarom mensen constant weer naar de koelkast, de sigaret, de smartphone, of een vaporizer en/of alcohol grijpen, is vanwege onrust. Die corona-gekte helpt ook zeker niet…

Onrust in het lijf, onrust in het hoofd, onrust in de ziel, we hebben er allemaal mee te makken, elke dag weer. Maar hoe kunnen we die onrust temperen? Het antwoord is absurd simpel.

Waarom werkt kauwgom kauwen als het gaat om kalmeren?

Het is een simpel trucje om jezelf te foppen. Als je aan het eten bent, denkt je lijf dat je veilig, kalm en relaxt bent. Je fopt de boel door kauwgom te kauwen. Je simuleert dat je aan het eten bent, je lijf zal geen onderscheid kennen.

Doordat je lekker aan het kauwen bent, zul je gestaag kalmeren. De onrust zal wegzakken en je zult daardoor niet direct weer grijpen naar die sigaret, die vette hap en/of die smartphone.

Dit is overigens niet alleen uit eigen ervaring bedacht, maar ook door de Universiteit van Swinburne wetenschappelijk onderbouwd en uitgebreid uitgetest.

Vliegangst? Kauwgom! Presentatie? Kauwgom!

Niet iedereen is per se gecharmeerd om 10 kilometer boven de grond te zijn en niet iedereen staat graag voor een volle zaal een verhaal te vertellen. De onrust is wat ons in de weg zit om comfortabel plaats te nemen in het vliegtuig of op relaxte wijze je presentatie te doen. Neem een paar kauwgommetjes voorafgaand en/of tijdens deze spannende situaties.

Tip: neem suikervrije kauwgom.

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Geef jezelf die extra boost met de First Energy Gum

1 Mins read
Op sommige momenten heb je gewoon even een extra boost nodig om je taken met volle energie en focus te kunnen volbrengen….
Mind & Soul #MNLK

De symptomen van een burn-out

1 Mins read
Soms kan het leven ineens zwaarder aanvoelen; je hebt problemen op je werk, er is iets vervelends gebeurt of je krijgt niet…
Mind & Soul #MNLK

Oefeningen om stress ter verminderen

1 Mins read
Heb je last van stress? Dit is een teken van je lichaam dat je even een stapje terug moet doen. De volgende…