The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Ontdek de beste soorten aanhangwagens

2 Mins read

In je zoektocht naar een aanhanger kom je erachter dat er niet één soort is waar je voor kunt kiezen. Het aanbod in aanhangwagens is groot: het is daardoor lastiger om snel te bepalen wat je nodig hebt. Hoewel het type aanhangwagen vooral afhankelijk is van de toepassing, is het goed om te weten welke aanhangers de beste keuze zijn. Hier vind je een helder overzicht van de beste soorten aanhangers die momenteel verkrijgbaar zijn.

#1 Bagagewagen

De bagagewagen is de ideale aanhangwagen voor het vervoer van kostbare of kwetsbare goederen. Denk aan het vervoer van benodigdheden voor je vakantie, fietsen, kampeerspullen en meer. Zowel voor privé als zakelijk is het ideaal om een bagagewagen te hebben. Hiermee kun je zowel je professionele goederen als persoonlijke spullen makkelijk en snel vervoeren van A naar B.

#2 Kipper

De kipper is een aanhanger waarbij de laadbak hydraulisch kan kantelen. Zo is het heel makkelijk om een losse lading snel te lossen. Denk aan stenen, zand, puin of brandhout. Je kunt de goederen snel in de wagen laden. Bij aankomst op de bestemming kun je de laadbak kantelen waardoor de losse lading eruit glijdt. Dit maakt het een stuk makkelijker om te lossen.

#3 Plateauwagen

Het is daarnaast ook mogelijk om een plateauwagen aan te schaffen. Dit is een type aanhanger met lage zijkanten die je makkelijk en snel kunt losmaken. Op deze manier ben je in staat om snel te laden en te lossen, bijvoorbeeld met de heftruck. Een groot voordeel van dit type aanhanger is dat de breedte kleiner is omdat de wielen onder de laadvloer zitten.

#4 Multitransporter

Een multitransporter is een combinatie tussen een plateauwagen en een autoambulance. Het grote voordeel van een multitransporter is dat deze geschikt is voor vrijwel iedere klus. Dit komt omdat de transporter is voorzien van oprijplaten. Deze maken het mogelijk om alles te vervoeren: van kranen tot houten balken. De multitransporter wordt dan ook gezien als functionele en multi-inzetbare aanhangwagen.

#5 Gewone aanhangwagen

Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor de gewone aanhangwagen. Het is goed om te weten dat je hierbij verschillende mogelijkheden hebt. Onder andere enkelas ongeremd en geremd maar ook tandemas ongeremd en geremd behoren tot de opties. Je kunt online gemakkelijk de aanhangwagens filteren op laadbordhoogte, opbouw, gewicht, baklengte en meer. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt waar je optimaal gebruik van kunt gaan maken. Ontdek het zelf!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe gewoon is een Ford Transit Custom occasion?