The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Ontdek de onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen

2 Mins read

Op het land leven talloze diersoorten, maar wist je dat de onderwaterwereld net zo rijk is aan leven? In Sea Life Scheveningen kun je diverse soorten vissen van dichtbij bekijken. Ook met wezens als haaien, zeesterren en otters kun je oog in oog staan. Sea Life geeft om de dieren en koralen in onze oceanen en maakt deel uit van een wereldwijde partnergroep die zich inzet voor het redden en beschermen van de diersoorten. Sea Life Scheveningen ligt direct aan het strand. Dit maakt een bezoek aan de aquaria een ideaal uitstapje om te combineren met bijvoorbeeld een strandwandeling of een etentje in een van de vele restaurants op de boulevard.

Verschillende thematische zones in Sea Life Scheveningen

Sea Life is onderverdeeld in verschillende, thematische zones. Zo kun je in het Noordzeeaquarium kennismaken met verschillende haaiensoorten en roggen. Het is mogelijk om voedersessie bij te wonen. Op de maandagen, woensdagen, vrijdagen en zondagen worden de dieren om 14:00 uur gevoerd. Zorg dus dat je op een van deze tijden bij het Noordzeeaquarium bent als je dit wilt zien.

Je hebt ook de mogelijkheid om te zien hoe de pinguïns worden gevoerd. Dit gebeurt elke dag om 12:00 uur en 16:00 uur. Er is tevens een ruimte aanwezig waarin kwallen worden gekweekt. Verwonder je over deze transparante wezens met hun babykwalletjes in een speciaal ingerichte ruimte. Er is eveneens een afzonderlijke ruimte voor zeepaarden.

Wil je naast het kijken naar de dieren ook weten hoe sommige soorten aanvoelen? Dan is de voelpoel iets voor jou! Gedurende de openingstijden van Sea Life kun je in deze sectie onder begeleiding van een medewerker verschillende diertjes, waaronder zeeanemonen, aanraken. Naast vissen, weekdieren en koralen kun je in het otterverblijf onder meer de kleinste ottersoort, de Aziatische kleinklauwotter, zien. In de onderwatertunnel kijk je je ogen uit. Zowel links en rechts als boven je zie je hoe zeeschildpadden en haaien voorbijtrekken en hoe verschillende vissoorten zich door het water bewegen. Er is genoeg te zien!

Bespaar op de ticketprijs

De reguliere ticketprijzen van Sea Life Scheveningen bedragen voor volwassenen € 17,25 en € 13,25 voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Deze tarieven gelden van 1 januari 2019 tot en met 31 juli 2019. Er zijn diverse manieren om korting te krijgen op de toegangsprijs. Zo is het voordeliger om je tickets online te bestellen. Volwassenen betalen dan € 15,25 per ticket en kinderen € 11,25. Ook zijn er online regelmatig actiecodes te vinden waarmee je kunt profiteren van verschillende kortingen. Het loont om deze in de gaten te houden.

Als je van plan bent om vroeg op de dag Sea Life te bezoeken, dan is een Vroege Vogel ticket een voordeligere optie. Je betaalt dan € 11,25 per ticket. De enige voorwaarde is wel dat je tussen 10:00 en 11:00 uur je ticket inlevert. Vervolgens mag je zo lang blijven als je wilt. Het tarief van € 11,25 per persoon geldt eveneens voor een groepsticket. Hier kun je gebruik van maken als je met tien of meer personen Sea Life bezoekt.

Openingstijden en adresgegevens

Sea Life Scheveningen is gelegen aan de Strandweg 13 in Den Haag. Het zeeaquarium ligt op de boulevard van Scheveningen. Houd er rekening mee dat deze boulevard autovrij is. Als je met de auto komt, is het raadzaam om op voorhand even de parkeermogelijkheden te bekijken. De openingstijden van Sea Life zijn als volgt:

 • Van april tot en met juni 10:00 – 19:00 uur
  Kassa en entree sluiten om 18:00 uur
 • Juli en augustus 10:00 – 20:00 uur
  Kassa en entree sluiten om 19:00 uur
 • September en oktober 10:00 – 19:00 uur
  Kassa en entree sluiten om 18:00 uur
 • November tot en met maart 10:00 – 18:00 uur
  Kassa en entree sluiten om 17:00 uur

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Het Dolfinarium is een geweldig dierenpark voor jong en oud
Leestip -> Beleef de jungle in dierenpark Almere Jungle