The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Ontdek de vijf verschillende soorten verlichting

2 Mins read

In Nederland hebben we overdag over het algemeen voldoende licht om te kunnen leven. We zijn geen extra verlichting nodig. In de avonduren gaat de zon onder en verdwijnt het daglicht langzaam. Om dingen te kunnen waarnemen, zijn we verlichting nodig. Er zijn enorm veel verschillende soorten lampen verkrijgbaar bij Mokana.nl. Wij onderscheiden in deze blog vijf verschillende soorten verlichting. Goede verlichting is enorm belangrijk. De verlichting in de woning kan een bepaalde ruimte maken of breken. Lees verder en ontdek de vijf verschillende soorten verlichting.

  1. Basisverlichting

We beginnen natuurlijk bij de basis. Dit noemen we ook wel de algemene verlichting. U vindt in iedere ruimte van de woning basisverlichting terug. De basisverlichting is onmisbaar. Als u een ruimte in het donker binnentreedt, dan gaat u per direct op zoek naar de lichtschakelaar. Het licht wat aangaat, is vaak de basisverlichting. U kunt het licht herkennen aan zijn directheid en daarnaast ook aan de egale spreiding van het licht. U vindt de basisverlichting terug in spots en hanglampen. Aangezien deze verlichting egaal wordt verspreid, wordt de lamp vaak midden in de ruimte geplaatst.

1. Accentverlichting

De naam zegt het al: deze verlichting geeft accent aan een bepaald object. Wilt u uw favoriete schilderij in de spotlights zetten? Dat kan door middel van accentverlichting. Het is gekaderd licht, zodat een bepaald object de volledige aandacht trekt. Daarnaast is het licht opnieuw erg direct. De spots worden vaak gebruikt voor het accentueren van bepaalde delen van de ruimte. De welbekende led strips behoren ook tot de accentverlichting. Denk goed na over wat u wilt accentueren met de verlichting. Het item trekt namelijk de volledige aandacht.

2. Functionele verlichting

De functionele verlichting zorgt voor meer zichtbaarheid. Het licht is direct en gericht. Op een werkplek is het prettig om functionele verlichting te hebben. Er wordt gebruik gemaakt van wit en koel licht. Dit licht zorgt ervoor dat u prettig kunt werken. Het advies is om de functionele verlichting in alle gevallen te combineren met de basisverlichting. U kunt namelijk niet zonder basisverlichting. De basisverlichting zorgt voor het opheffen van de schaduw. De combinatie van beide verlichting zorgt voor rust aan uw ogen. Het functionele licht zorgt ervoor dat u duidelijk uw eigen handelingen kunt waarnemen. Ideaal in de keuken of tijdens het lezen van de krant.

3. Sfeerverlichting

In een woning is het belangrijk om voor een beetje sfeer te zorgen. Het leven bestaat niet alleen maar uit hard werken. Er mag ook genoten worden in de vrije tijd. Om een romantische of knusse vloer in de woning te creëren, bent u sfeerverlichting nodig. De sfeerverlichting is een indirect en zacht lichtsoort. Het licht wordt indirect overgebracht door een matte lamp, lampenkap of dimmen van de verlichting. De sfeerverlichting is ook wat warmer van kleur. De kleur is gelig, tegen het oranje aan. Het is vergelijkbaar met kaarslicht. Het kaarslicht wordt namelijk geassocieerd met een knusse sfeer. Sfeerverlichting kan in iedere ruimte van de woning worden toegepast, maar denk goed na of u dat wel wilt. In de badkamer is het toch belangrijk om te zien hoe uw make-up zit. Sfeerverlichting wordt daarom niet geadviseerd in de badkamer.

4. Decoratieve verlichting

Deze verlichting zorgt enkel voor decoratie. Het is zachte en indirecte verlichting. Denk bij decoratieve verlichting aan de kerstlampjes in de boom en de feestverlichting tijdens een feestje. Ze worden enkel opgehangen voor de gezelligheid. Voor de rest geeft de verlichting geen toevoeging. U hangt de lampjes enkel op voor de leuk en niet voor de functionaliteit.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Soul #MNLK

Wat anno 2019 niet mag ontbreken aan je (mannelijke) woonkamer!

1 Mins read
Na een lange dag vol met werkafspraken, workouts en stress is het logisch dat je even wilt ontspannen. Het is bovendien ook…