The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Ontdek Fins Lapland

2 Mins read

Lapland is een van de schaarse gebieden op de aarde waar de invloeden van de mens tot een minimum beperkt zijn en waar de natuur het nog volledig voor het zeggen heeft. Wie naar Lapland gaat moet niet terugdeinzen voor ruige natuur en wilde dieren. Dat is in Fins Lapland niet anders. Fins Lapland is een regio die ongeveer de gehele noordelijke helft van Finland beslaat.

Een deel van de landsregio is onderdeel van het grotere Lapland dat zich uitstrekt van het noorden van Noorwegen, via Zweden en Finland tot aan het noordwesten van Rusland. Lapland is geen staat, maar heeft wel een eigen taal, cultuur, parlement en vlag. Lapland wordt bewoond door een volk dat de naam Saami draagt. Dit volk leeft grotendeels op traditionele wijze van visserij en het houden van rendieren.

Winter in Fins Lapland

Fins Lapland heeft Rovaniemi als hoofdstad. Er wonen in de regio nog geen 200.000 mensen op een oppervlakte van bijna 100.000 vierkante kilometer. Dat is ruim tweemaal zo groot als Nederland. Omdat een groot deel van Fins Lapland binnen de poolcirkel ligt, zijn de winters er extreem koud. Bovendien is zonlicht een schaars goed in de wintermaanden. Een gedeelte van de winter is er zelfs sprake van poolnachten, waarbij er helemaal geen zonlicht is.

In de zomer zijn de dagen daarentegen lang, met als hoogtepunt de middernachtzon die vanaf ongeveer half juni tot begin juli zorgt voor ontbreken van nachtelijke duisternis. Fins Lapland wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap met uitgestrekte bossen en veel meren. Er zijn daarnaast prachtige vergezichten over enorme open vlaktes. Het landschap is de woonplaats van diverse prachtige dieren die je in Nederland niet snel zult tegenkomen:

  • Wolven
  • Beren
  • Rendieren (bijna een half miljoen!)
  • Elanden
  • Lynxen
  • (Pool)vossen
  • Lemmings
  • Veelvraten

Er kan in Fins Lapland gewoon met de Euro worden betaald. Reis je de grens over naar Zweden of Noorwegen dan zul je wel van valuta moeten wisselen.

Wat te doen in Lapland?

Lapland is waarschijnlijk een gebied waar u nog niet zoveel kennis van heeft, maar desondanks heeft deze regio in Finland veel moois te bieden. Lapland staat in Finland synoniem aan ruige natuur, kille winters en zomers waar het nooit donker wordt. Ga een keer voor iets anders dan de standaard vakantie naar de kust van Spanje, en ga op avontuur in Lapland.

Wat heeft Lapland te bieden?

  • Het noorderlicht

Heb je altijd al de mysterieuze magie mee willen maken van het noorderlicht? Door de noordelijke ligging van Lapland is het bijna een garantie dat je bij een bezoek aan dit gebied overvallen gaat worden door dit fantastische lichtspektakel. Bij een reisje naar Lapland is het een must om een noorderlicht reis te boeken: met een expert reist u naar de allerbeste plekjes voor het waarnemen van dit natuurfenomeen.

  • De natuur

Als je bezoek midden in de zomer plaats gaat vinden, hou er dan rekening mee dat je naar een gebied af gaat reizen waar het een aantal weken in het jaar nooit donker wordt. Dit biedt meer dan genoeg tijd om volop te genieten van de natuur.

Denk bijvoorbeeld aan:
-Raften op de wilde wateren van de rivieren
-Wandelen met fantastische uitzichten over natuurschoon
-Vissen
-Zoeken naar goud, en het misschien zelfs vinden!

Het mooie aan het boeken van een zomervakantie is dat je deze activiteiten de hele dag en hele nacht lang kunt doen.

Wintersport

Niet alleen in de zomer kun je een avontuurlijke vakantie beleven, ook in de winter zijn er veel mogelijkheden in Lapland. Vermijdt de drukte op de Oostenrijkse of Franse pistes en ga een keer op wintersport op een onverwachtere plek.

De ruige Laplandse natuur heeft u zoveel mogelijkheden te bieden, dat u nooit meer terug zult willen!

Leestip: Welke backpack mee te nemen?
Leestip: Boot

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Naar Lapland in december kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring

2 Mins read
Lapland in december. Veel mensen zullen het al koud krijgen bij het idee. In Lapland zijn 6 seizoenen en december valt in…
Relax & Travel #MNLK

Lapland: Een aaneenschakeling van hoogtepunten

1 Mins read
Er zijn van die gebieden die je in je ziel raken. Lapland is één van deze gebieden. Het magische Lapland ligt in…
Relax & Travel #MNLK

Ontdek Zweeds Lapland

1 Mins read
Lapland is een verzamelnaam voor de noordelijkste streken van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje Rusland. Zweeds Lapland begint vanaf de stad…