The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Ontdek kasteelpark Born

2 Mins read

Voor kinderen is het belangrijk dat ze in hun leven veel spelen. Vooral de kindertijd leent zich daar het best voor om verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat kinderen een grote fantasie hebben en zich dus helemaal kunnen uitleven. Een andere belangrijke reden is dat kinderen veel vrije tijd hebben en zorgeloos zijn. Wanneer je volwassen bent heb je allemaal stress en verplichtingen, maar als kind is daar nog geen sprake van. Daarom is het belangrijk dat je daar zoveel mogelijk van kunt genieten als kind. Zeker in een land als Nederland moet dat kunnen, omdat dit een zorgeloos land met veel leuke plekken om te spelen.

Uitgebreide speelplekken in kasteelpark Born

Een van die leuke plekken om te spelen is kasteelpark Born. Niet alleen zijn daar veel uitgebreide speelplekken, maar het is ook nog eens mogelijk om veel dieren te bekijken en ze zelfs te kunnen aanraken. Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat ze veel in contact zijn met dieren en dergelijke. Dit is namelijk goed voor de ontwikkeling van het kinderbrein en het speelpark Born kan daarmee helpen. Zo zijn er zeer veel verschillende dieren om te bewonderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ezels. Leuke dieren natuurlijk die je wel vaak ziet, maar er zijn ook nog meer bijzondere dieren die je kunt bekijken in Born. Bijvoorbeeld flamingo’s en papegaaien. Dit zijn echte exotische dieren die je niet in het wild tegenkomt hier in Nederland. Daarom kan het een verademing zijn om die dieren eens te bekijken. Zeker voor kinderen die daar nog niet mee in aanraking zijn geweest. Maar er is nog meer dan dat: denk bijvoorbeeld aan apen, stekelvarkens en damherten. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is aanwezig in kasteelpark Born.

Een ander voordeel is dat er ook een plattegrond aanwezig is. Als je bijvoorbeeld niet weet waar je moet zijn, dan is het handig om op die plattegrond te kijken. Dit voorkomt de nodige frustraties. En natuurlijk wil je ook alle dieren kunnen zien in een korte periode en dan is het jammer als je veel tijd kwijt bent om bepaalde dieren te zoeken. Op de plattegrond is duidelijk aangegeven welke dieren waar te vinden zijn.

Korting

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om korting te krijgen. Hiervan is vaak sprake als je met grote groepen komt. Denk bijvoorbeeld aan een kinderfeestje. Niet alleen kun je dan korting krijgen, maar er is ook nog eens de mogelijkheid tot andere faciliteiten. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld een heerlijke zak snoep krijgen. Maar ook bijvoorbeeld voerzakjes. Dat is natuurlijk erg leuk, want dan kunnen de kinderen zelf de dieren voeren en dat is natuurlijk een uniek moment die ze niet vaak zullen beleven. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid tot enig entertainment. Want kinderen vervelen zich snel en daarom kan er ook een speurtocht worden gegeven bij een feestje. Enerzijds leerzaam, want je leert wat over alle dieren in het park. Daarnaast superleuk en ook nog eens competitief. Maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bedrijfsfeestje te organiseren, of bijvoorbeeld een bruiloft. Daarvoor is het een unieke plek!

Stekelvarken

Voorbeeldfoto van een stekelvarken

Adres en openingstijden

Zoals de naam al deed vermoeden is het kasteelpark te vinden in Born. Gemakkelijk te vinden, zeker met navigatie en het is ook mogelijk om er met het openbaar vervoer te komen. Het kasteelpark is drie dagen per week open. Te weten: woensdag, zaterdag en zondag van 10 tot 5. Zeker voor het weekend is het dus ideaal om er eens een kijkje te nemen. Hoe vroeger je komt, hoe meer je kunt zien.

Actuele prijzen en openingstijden, ga naar de website.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Reptielenzoo Iguana is een opvang voor allerlei reptielen, amfibieën en insecten van over de hele wereld.