The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Ontdek meer over hypotheken bij Univé

2 Mins read

Wil je een woning kopen en ben je op zoek naar een geschikte hypotheek? Er bestaan een aantal verschillende hypotheekvormen, met elk zijn eigen voorwaarden en aflossingsmogelijkheden. Omdat het lastig is om zelf de beste en meest geschikte hypotheek te vinden, is een goede hypotheekadviseur onontbeerlijk. Ontdek meer over hypotheken bij Univé in dit artikel.

Univé hypotheekadvies

Univé ken je misschien als verzekeraar, maar ook op het gebied van hypotheken kun je er terecht. Niet als hypotheekverstrekker, want Univé is geen bank en geeft zelf geen hypotheken uit. Voor goed hypotheekadvies ben je bij Univé aan het juiste adres. 

Univé onderzoekt namelijk welke hypotheek het beste bij jouw specifieke wensen en situatie past. Univé is niet gebonden aan een specifieke geldverstrekker en ontvangt geen commissies van banken voor de hypotheken die ze er namens hun klanten afsluiten. Daardoor kun je erop vertrouwen dat het advies onpartijdig is en je de voor jou meest geschikte hypotheek kiest.

Univé werkt met bijna alle geldverstrekkers samen (meer dan 40). Rentepercentages en voorwaarden worden met elkaar vergeleken en met jou besproken, zodat je de juiste keuze maakt.

Persoonlijke situatie

Univé kijkt naar elke unieke situatie en brengt tegelijkertijd ook jouw wensen in kaart. Hoe staat het bijvoorbeeld met je huidige, maar ook je toekomstige financiële situatie? Wil je snel aflossen of juist niet en welke hypotheek past daar het beste bij? Kortom, veel vragen met minstens zoveel antwoorden. Heb je al een hypotheek en zoek je advies met betrekking tot oversluiten? Ook daarbij helpt Univé je van begin tot eind.

Verschillende hypotheeksoorten

Tot enkele jaren geleden bestonden er veel verschillende hypotheeksoorten, van ingewikkelde spaar- en beleggingsconstructies tot aflossingsvrije en levenhypotheken. In 2023 is het een stuk overzichtelijker en kiezen de meeste mensen voor een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een deels aflossingsvrije hypotheek.

Annuïteitenhypotheek

De meest populaire hypotheekvorm is de annuïteitenhypotheek. Je bruto maandlasten blijven bij deze hypotheekvorm gedurende de hele looptijd hetzelfde. De verdeling tussen rente en aflossing verandert wel, maar daar merk je in je maandbedrag niets van.

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je maandlasten dalen naarmate je steeds meer aflost. Doordat je hypotheekschuld elke maand iets daalt, betaal je elke maand ook minder rente en nemen je maandelijkse hypotheeklasten gedurende de looptijd van de hypotheek geleidelijk af. Bij een lineaire hypotheek zijn je maandlasten in de eerste jaren daardoor juist wat hoger dan bij een annuïteitenhypotheek. Je maandlasten dalen wel elke maand, waar die bij een annuïteitenhypotheek de hele looptijd gelijk blijven. 

Aflossingsvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek is de goedkoopste hypotheekvorm gedurende de looptijd. Je betaalt alleen hypotheekrente en lost over het aflossingsvrije deel van je hypotheek niets af. Deze hypotheekvorm is aan veel voorwaarden gebonden en vormt een risico bij onderwaarde.

Geen winstoogmerk

Weten welke hypotheekvorm of combinatie voor jou het meest geschikt is? Univé is een coöperatie zonder winstoogmerk en werkt met gespecialiseerde hypotheekadviseurs. Tijdens een gratis online oriëntatiegesprek hoor je alles over de mogelijkheden. En voor advies of vragen kun je altijd bij een hypotheekadviseur terecht in één van de maar liefst 100 winkels.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Voor het eerst een huis kopen: dit kun je verwachten van de hypotheek

2 Mins read
Bijna niemand kan een huis kopen zonder daar een hypotheek voor af te sluiten. Dat moet je trouwens ook helemaal niet willen,…
More #MNLK

Wat iedereen zou moeten weten over geld lenen

3 Mins read
Geld lenen, we krijgen er in ons leven allemaal mee te maken. Van een euro lenen voor een broodnodig bakje koffie tot…
Business & Luxury #MNLK

7x praktisch advies: hoe bouw je een vermogen op?

3 Mins read
Iedereen wil graag rijk zijn. We dromen allemaal van een vermogen dat ons voorziet een comfortabel, plezant en awesome leven. Maar hoe…