The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Ontdek Monaco met deze 4 highlights

1 Mins read

Monaco is het één na kleinste land ter wereld. Het heeft een landoppervlakte van maar 2 km². Monaco is belastingvrij, hierdoor is het een geliefde plek voor rijke mensen en sporters. Daarnaast staat het bekend om de badplaatsen, de casino’s, luxe gebouwen, de haven en Formule 1. Voor toeristen is er genoeg te doen en te beleven.

Dit zijn de 4 highlights van Monaco die je zeker niet mag overslaan. Wat ga jij als eerste doen?

1. Port Hercule

De bekendste haven van Monaco is Port Hercule. Je kunt er van alles bewonderen, zoals jachten, cruiseschepen, plezierboten en zeilboten. Wandel langs de haven of zoek een terras op om te genieten van het weer en de vele boten. Tevens is dit de start- en finishplek van de Grand Prix van Monaco.

Port Hercule Monaco

2. Monaco Ville

Monaco Ville is de oude vestingstad van Monaco. Het bestaat uit smalle straatjes met kleine cafés, terrassen en restaurants. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de Kathedraal van Monaco en het paleis (Palais Princier). Wil je een mooi uitzicht hebben over Monte Carlo en de jachthaven Port Hercule? Ga dan naar de vestigingsmuren toe bij het plein van het paleis.

Monaco Ville

3. Jardin Exotique de Monaco

Wanneer je op zoek bent naar een exotische tuin, dan is Jardin Exotique de Monaco de plek om naar toe te gaan. Je kunt er vele verschillende cactussen bewonderen. Hier bevindt zich ook een grote grot met veel stalagmieten en stalactieten en het Prehistoric Anthropologic Museum.

Jardin Exotique de Monaco

4. Het Oceanografisch Museum

Wie interesse heeft in het onderwaterleven moet zeker een uitje maken naar het Oceanografisch Museum. Dit gebouw bevindt zich op een rots van Monaco. Er zijn onder andere diverse aquariums met zeedieren te zien, skeletten en scheepsmodellen. Bovendien kun je uitrusten met een hapje en een drankje op het panoramische terras.

Het Oceanografisch Museum

(Bron: Kiev.Victor / Shutterstock.com)

Oceanografisch Museum Monaco

(Bron: Kiev.Victor / Shutterstock.com)