The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Ontdek Zoo Parc Overloon

2 Mins read

Zoo Parc Overloon is een dierentuin in de gelijknamige plaats Overloon. Overloon vind je iets boven Venray. De dierentuin bestaat vanaf het jaar 2000. De dierentuin is groen aangelegd. De dierentuin is geschikt voor alle leeftijden.

De dieren in Zoo Parc Overloon

Alle dieren staan op de plattegrond die te vinden is in het park en op de website. In de dierentuin zijn bekende en minder bekende dieren te vinden. Zo heeft de dierentuin poolvossen, stokstaartjes, boshonden, cheeta’s en witnekkraanvogels. Er zijn verschillende expedities in de dierentuin. Tijdens een expeditie ontdek je nog veel meer van de verschillende dieren en kun je zien hoe ze eten krijgen.

Voor kinderen

Er is een grote speeltuin vooraan het park aanwezig, waar kinderen naar hartenlust kunnen springen, klimmen en klauteren. Er zijn verschillende restaurants waar je gezellig met elkaar een hapje kunt eten. Hier vind je dan ook diverse kindermenu’s.
Zijn de grote dieren nog iets te eng? Er is ook een kinderboerderij met dwerggeitjes. Deze zijn gewend aan mensen, maar kunnen wel af en toe ondeugende streken uithalen.

Arrangementen

Kom je met een hele groep? Dan kun je ook kiezen voor een bepaald arrangement. Er zijn verschillende arrangementen voor kinderen, scholen en volwassenen. Zo kan de dierentuin de groep voorzien van een hapje en een drankje, een rondleiding, een educatieve invulling of zelfs een barbecue.

Overige voorzieningen

Zoo Parc Overloon heeft twee parkeerplaatsen. Er zijn ook speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden. Ook rolstoelgebruikers kunnen genieten van een dagje Zoo Parc Overloon. Rolstoelen kunnen uitgeleend worden. Er wordt wel borg gevraagd en het is vooraf verstandig om een rolstoel te reserveren.

Echter, huisdieren worden niet toegestaan op het park. Ook blindengeleidehonden niet. Dit is in verband met de veiligheid van de dieren in het park en de huisdieren.

Eén van de leukste dierentuinen

Zoo Parc Overloon is een van de leukste dierentuinen van Nederland. Met zijn centrale ligging is de dierentuin ideaal gelegen voor bezoekers uit het hele land. Ga maar eens kijken in Zoo Parc Overloon hoe cheeta’s, tijgers, apen en olifanten leven. Of breng een bezoekje aan de leeuwen of de tapir. In Zoo Parc Overloon leven wel 71 verschillende soorten dieren bij elkaar. De allersnelste is de cheeta. Deze behaalt als hij gaat rennen een snelheid van maar liefst 112 kilometer per uur. De flamingo is de oudste bewoner van de dierentuin, 42 jaar is hij.

Openingstijden en entreeprijzen

Zoo Parc Overloon is het hele jaar door geopend. In de maanden mei tot en met oktober zelfs extra lang. Dagelijks is het park dan open van 09.30 uur tot en met 17.30 uur. In de maanden november tot en met april is de dierentuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Entreetickets voor Zoo Parc Overloon koop je aan de kassa van het park of via de website.

Indien je tickets via de website koopt kan je korting wel oplopen tot €3,- per persoon afhankelijk van of je tickets met datum en tickets voor weekend of doordeweeks kiest. Het park hanteert één entreeprijs voor volwassenen en kinderen. Alleen kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis het park betreden. Aan de kassa betaal je per persoon €16,50 entree.

Zoo Parc Overloon met korting

Zoo Parc Overloon bezoeken maar dan met korting. Dit laat je natuurlijk niet aan je neus voorbij gaan. Bij Kruidvat kun je punten inleveren. Tegen inlevering van 250 punten krijg je €7,50 korting op de entreeprijs.

Via de website van de ANWB koop je tickets met 25% korting. Zo betaal je per persoon €12,38.

Neem ook eens een kijkje op de website van DagjeUitActie. Afhankelijk van welke dag je het park bezoekt kan je korting op lopen tot €10,- per persoon.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Breng een bezoek aan het Wildlands Adventure Zoo in Emmen
Leestip -> Met je kind(eren) naar Doezoo Insektenwereld, een belevenis voor al je zintuigen.

Related posts
More #MNLK

Dierenrijk, beestachtig genieten!

2 Mins read
Genieten van een dagje uit tussen de beestjes. Dat is dé bedoeling van Dierenrijk. En dit genieten geldt zowel voor jong als…
More #MNLK

Net buiten Leeuwarden ligt het prachtige dierenpark AquaZoo Friesland. Hier kun je terecht voor een onvergetelijk dagje uit met de familie of voor een kinderfeestje

2 Mins read
Het is een écht familiepark: gezellig en ruim opgezet met leuke attracties. Houd je van dieren, shows en speeltuinen? In AquaZoo Friesland…
Relax & Travel #MNLK

BestZOO, een knusse dierentuin in het altijd gezellige Brabant

2 Mins read
In deze wellicht wat minder bekende dierentuin in Noord-Brabant staat gezelligheid voorop. Het dierenpark wat al sinds 1932 bestaat, is ooit opgezet…