More #MNLK

Onze huid krijgt veel te verduren gedurende de dag

2 Mins read

De droge aircolucht en stress op het werk, de regen op de weg naar huis, de uitlaatgassen van de auto’s om je heen. Allemaal hebben ze een negatieve invloed op jouw huid. Dit kan leiden tot puistjes, een rode gevoelige huid of grove poriën. Een goede huidverzorging is daarom enorm belangrijk om te zorgen dat jouw huid schoon en gezond blijft. De juiste producten zijn de sleutel tot een gezonde en stralende huid zonder roodheid, irritaties andere oneffenheden. Zoek hierbij onder andere naar verzorgende producten met niacinamide. Dit is een B3 vitamine met verschillende positieve impacten op jouw huid.

De voordelen van niacinamide

Niacinamide is onderdeel van vitamine B3 en biedt veel oplossingen voor huidkwaaltjes. Een van de grote krachten van niacinamide is dat het het aantal antioxidanten in je lichaam verhoogt. Antioxidanten beschermen je huid tegen invloeden van buiten. Denk aan die droge aircolucht of de regen. Echter neemt het aantal antioxidanten in je lichaam af naarmate je ouder wordt. Het gebruik van niacinamide houdt deze dus op peil. Daarbij zorgt deze bescherming van de huid ook dat deze minder snel rood en gevoelig wordt. Daardoor is het gebruik van niacinamide ook voor mensen met een gevoelige of rode huid een aanrader.

Niacinamide tegen de droge huid en vermindert vlekken

Naast het verhogen van de antioxidanten in je lichaam, zorgt niacinamide ook dat je huid minder talg aan gaat maken. Dit resulteert in minder grove poriën en minder last van puistjes. Talg ophopingen verstikken je huidporie en zorgen voor ontstekingen, puistjes of irritaties. niacinamide zorgt dat de hoeveelheden talg in de huid op een normaal niveau blijven en dit heeft veel positieve uitwerkingen. Een ander groot voordeel van niacinamide is dat het vocht vasthoudt in de huid. Daardoor droogt deze minder snel uit en voorkom je een geïrriteerd gevoel op de huid.

Het verschil tussen niacinamide en niacine

Het verschil tussen niacinamide en niacine is niet erg groot. Beiden zijn ze onderdeel van vitamine B3 en ze hebben grotendeels dezelfde werking. Echter zorgt niacine ook voor het verwijden van de bloedvaten. Daardoor kan de huid dus tijdelijk roder worden. Niacinamide doet dit niet. Daarom vind je in de gemiddelde huidverzorgingsproducten ook weinig niacine en voornamelijk niacinamide.

Een goede huidverzorgingsroutine

Zorg dat je de huid elke avond goed reinigt, maar ook rust biedt. Na de reiniging kun je een reparerende crème opsmeren die de huid gedurende de nacht repareert en tot rust brengt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De nieuwste trends op het gebied van huidverzorging en welzijn