The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

Op bezoek in Lenny Kravitz zijn Braziliaans stulpje

1 Mins read

Lenny Kravitz is altijd al een beetje een orthodox figuur geweest. Dezer dagen zou je hem wel eens tegen het lijf kunnen lopen diep in de Braziliaanse bossen. Het is immers hier dat de rocker een voormalige koffieplantage aan het opbouwen is tot een hoogst persoonlijke tuin van Eden. Een buitenwereldse woning die gekenmerkt wordt door een eclectische stijl. Een samengaan van invloeden en genres die ook zijn muzikaal repertoire kenmerken.

Benieuwd? Check hier de video:

Kravitz Design

Lenny Kravitz heeft zijn eigen firma Kravitz Design opgericht. Met Kravitz Design heeft de excentrieke rocker al heel wat gebouwen in de publieke ruimte van Miami, Las Vegas en Toronto aangepakt. Maar misschien wel zijn meest intrigerende persoonlijke project is de renovatie van een 18de eeuwse Braziliaanse koffieplantage net buiten Rio de Janeiro.

De aankoop

Kravitz zijn oog viel meer dan een decennium geleden op het pand terwijl hij op tournee was. Op een dag belde een vriend hem op met een uitnodiging om een pand te gaan bekijken op het platteland. Lenny ontdekte een prachtig landschap met bergen, watervallen, koeien, paarden, apen, fruitbomen en ga zo maar door. Wat een nacht moest zijn werden zes maanden. Twee jaar later besloot Kravitz zijn tuin van Eden ook te kopen. Vastbesloten om er een persoonlijk walhalla van te maken. Een plek waar de eeuwenoude traditie van het landbouw bedrijven door kon gaan, maar gecombineerd kon worden met een toevluchtsoord voor hemzelf en zijn dierbaren.

Het interieur

Het interieur van Kravitz zijn woning is een waar wonderparadijs van name droppings en verschillende stijlen. Je vindt er meubelstukken terug van Braziliaanse grootheden als Oscar Niemeyer en Jorge Zalszupin. Het geoefende oog ontdekt ook meubilair uit het midden van de vorige eeuw van de handen van Warren Platner en Eero Saarinen. Er hangen vintage Paco Rabanne werken aan de muur en er staat een doorzichtbare Kaway piano in één van de kamers. Ook vrienden worden uitgenodigd om aanpassingen en bijdragen aan het interieur te doen. Kortom: een woning dat past bij zijn eigenaar.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Redenen om planten in huis te halenPimp je huis met exotische kamerplanten