The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Op naar een verbeterde luchtvochtigheid in huis

2 Mins read

Een lage luchtvochtigheid binnenshuis kan leiden tot een aantal problemen, zoals een droge en schilferige huid en irritatie van ogen, neus en keel. Hoewel een hoge luchtvochtigheid ook niet optimaal is, is het essentieel om een ​​balans te creëren. Als u te maken heeft met een lage luchtvochtigheid in uw huis, hoeft u zich geen zorgen te maken, er zijn veel manieren om de luchtvochtigheid te verhogen. Een populaire optie om de luchtvochtigheid te verhogen, is door een luchtbevochtiger te gebruiken. Er zijn echter veel andere goedkope manieren om op natuurlijke wijze wat vocht terug in de lucht te brengen.

Hoe u de luchtvochtigheid in uw huis kunt verhogen

Het verhogen van de luchtvochtigheid in uw huis is een gemakkelijke taak, en het kan een enorm verschil maken voor uw gezondheid. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid boven de 30 procent maar onder de 50 te houden. Als resultaat kunt u comfortabel leven zonder het risico dat schimmel of vocht in uw huis binnendringt. We hebben meerdere populaire manieren getest om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, met en zonder hulp van een luchtbevochtiger.

Bevochtiger

Een van de meest effectieve manieren om de luchtvochtigheid in uw huis te verhogen, is met behulp van een luchtbevochtiger. Luchtbevochtigers zijn eigenlijk vrij simpele apparaten die bestaan ​​uit een bak die je vult met water. Het zal dan een koele of warme mist creëren, afhankelijk van het type, en de kleine deeltjes uitstoten die je kunt inademen. Luchtbevochtigers variëren in grootte, maar zijn relatief betaalbaar, gemiddeld €30. Kleine luchtbevochtigers kunnen één kamer tegelijk bedekken. Grotere modellen kunnen daarentegen hele verdiepingen of huizen bedekken. Het is essentieel om uw luchtbevochtiger regelmatig te legen en schoon te maken, aangezien deze vatbaar is voor schimmel en andere verontreinigingen. Al eens gedacht aan een Aroma Diffuser of esterische olie van Geurwolkje?

geurwolkje-aromatherapy

Hang uw wasgoed binnenshuis op

Als uw huid op een frisse winterochtend wat schilferig aanvoelt, doe je pas gewassen kleding dan niet in de droger. Als u uw wasgoed in huis ophangt, voegt u langzaam een ​​kleine hoeveelheid vocht toe aan de kamer terwijl het vocht verdampt. Een groot pluspunt van deze methode is de betaalbaarheid. Droogrekken zijn niet duur en u kunt energie besparen door de droger niet te gebruiken.

Voeg wat kamerplanten toe

Kamerplanten zijn een uitstekende manier om niet alleen de luchtvochtigheid te verhogen, maar mogelijk ook om uw lucht te zuiveren. Planten zijn effectieve natuurlijke luchtbevochtigers, omdat ze vocht opnemen via de wortels en dit door de stengels naar de bladeren laten circuleren. Hierdoor komt er via de bladeren vocht in de lucht.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Hoe gebruik je een haarmasker?
Leestip -> Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?