The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Op vakantie in de herfst of winter? Dít is waarom je dat moet doen!

2 Mins read

In de herfst of winter op vakantie gaan? Voor veel mensen is het vaste prik. Maar misschien twijfel je nog of je dit wel of niet moet doen. Wat zijn nu eigenlijk de precieze voordelen? In dit artikel vertellen we je er meer over!

Zoek de zon op

Het is in de herfst en winter maar koud en kil in ons land. Het is helemaal begrijpelijk als je daar niet dol op bent! Gelukkig zijn er nog veel landen waar het een stuk warmer is en waar de zon meer schijnt. Zoek lekker de zon op – je hebt het verdiend. Het maakt de winter een stuk beter te verdragen. Dus hup, boek dat reisje en pak je koffers in met luchtige kleding. In het zuiden van Europa blijven de temperaturen lang hoog, maar je kunt natuurlijk ook nog verder weg reizen. Doe waar jij zin in hebt. Misschien kun je je reiskoffers zelfs vullen met badkleding, als je nog een duik kunt nemen op de plek van bestemming. Zo ga je weer even terug naar de zomer.

Vakantie als maar weinig mensen op reis gaan

Verreweg de meeste mensen gaan in de zomermaanden op vakantie. Hoewel daar natuurlijk niets mis mee is, is het wel een lekker gevoel om juist te gaan als maar weinig anderen vertrekken. Zo voelt de vakantie extra luxe! Dat niet alleen: het is ook vaak een stuk rustiger op het vliegveld en op de vakantiebestemming als je buiten het hoogseizoen reist. Het maakt de reis absoluut een stukje comfortabeler.

Kosten besparen in het laagseizoen

Naast het lekkere gevoel dat jij de ‘enige’ bent die op dat moment op vakantie gaat, is er nog een ander voordeel: je bent meestal goedkoper uit tijdens een vakantie in het laagseizoen. In de zomermaanden betaal je vaak meer voor bijvoorbeeld de vlucht, overnachtingen en uitgaves op de plek van bestemming. Om het in de herfst en winter ook aantrekkelijk te maken om te reizen, geniet je van korting. Dat is uiteraard altijd mooi meegenomen.

Meerdere vakantiemomenten per jaar

Je hebt misschien het idee dat de zomer bedoeld is om op vakantie te gaan. Maar waarom zou je niet op verschillende momenten in het jaar kunnen genieten van een welverdiend reisje? Ga er twee keer per jaar op uit, of zelfs vaker. Zo hoef je ook nooit zo lang te wachten tot je weer op vakantie mag. Boek het reisje zelfs al op tijd, zodat je steevast een vakantie hebt om naar uit te kijken. Dat is toch heerlijk?

Winterdip voorkomen

Heb je het iedere winter mentaal wat zwaar? Dan kan het zo zijn dat je gevoelig bent voor een winterdip. Een vakantie kan zo’n dip voorkomen, of in ieder geval minder erg maken. Je gaat er even tussenuit, en je kunt ook de zon bezoeken – zoals we hierboven al benoemden. Het maakt de koude maanden hier wat minder zwaar. Een verstandige keuze.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: