The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Op zoek gaan naar een geschikte werkschoen

2 Mins read

Het aanschaffen van werkschoenen is iets waar je wellicht mee bezig moet als je werkzaam bent in bijvoorbeeld de bouw, agrarische industrie, als je in een fabriek werkt, ga zo maar door. Werkschoenen zijn in sectoren als deze dan ook erg belangrijk. Je staat tenslotte de hele dag op je voeten, en het is belangrijk dat je voeten goed beschermd zijn tegen allerlei invloeden van buitenaf. Daarom zijn werkschoenen zelfs verplicht in verschillende sectoren. Maar er zijn veel verschillende soorten werkschoenen, en het kan best een zoektocht zijn om een paar werkschoenen te vinden die geschikt zijn voor jou en jouw werkzaamheden. Hoe maak je die zoektocht makkelijker?

Let op de veiligheidsnormering

De eerste stap is altijd om te letten op de veiligheidsnormering die bij de schoen hoort en waar jij je minimaal aan moet houden. Je kunt je voorstellen dat dat voor iemand die in de bouw werkt een stuk anders is dan voor iemand die in de horeca werkt. Dat zorgt er ook voor dat de schoenen flink verschillen van elkaar. Kijk dus naar de veiligheidsnormering bij jouw werkveld. Dit is vaak online te vinden, of kun je ook bijvoorbeeld aan je baas vragen. Door alleen op werkschoenen te letten die geschikt zijn voor jouw werkveld, wordt het aanbod vaak al een stuk kleiner.

Hoog of laag?

Als je naar werkschoenen kijkt, zie je zowel hoge als lage modellen. Het lijkt verder weinig van elkaar te verschillen, dus wat kies je? Dat is voor een groot deel persoonlijke voorkeur. In een hoge werkschoen is de voet beter beschermd, maar kun je minder soepel bewegen. In een laag model beweeg je een stuk prettiger, maar is weer niet alles volledig beschermd. Daarom kijk je goed naar jouw werkzaamheden. Moet je veel bukken? Dan is een lage schoen een stuk praktischer, omdat je zo soepeler kunt bewegen. Maar al met al komt het neer op wat je zelf fijn vindt.

Kwaliteit boven alles

Kwaliteit is erg belangrijk als het aankomt op werkschoenen. Je wil de beste bescherming en ondersteuning voor jouw voeten tijdens het werk, en je wil geen schoen dragen die na een aantal keer al niet meer voldoet aan de eisen. Het is daarom slim om te investeren in een schoen die misschien wat aan de prijzige kant is, maar waar je vervolgens wel het geld dubbel en dwars weer uithaalt. Je krijgt vaak dan ook echt waar je voor betaalt, dus blijf het liefst weg van de aller goedkoopste schoenen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Goede sloten zijn essentieel
En deze: 5 shows om te kijken na Peaky Blinders