The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Op zoek naar de perfecte verlovingsring? Dit moet je weten

2 Mins read

Ben je tot over je oren verliefd op jouw partner? Dan wil je ongetwijfeld de rest van jouw leven met hem/haar spenderen. Als je hier echt zeker van bent, kun je een huwelijksaanzoek doen. Voordat je op één knie gaat, moet je een verlovingsring hebben. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want het aanbod is nogal groot. Uiteraard wil je de perfecte verlovingsring vinden. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Worstel jij hier ook mee? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk hoe je de perfecte verlovingsring vindt.

Welke kleur wordt het?

Vroeger was het gebruikelijk om een zilveren verlovingsring te kopen. Deze ring werd tijdens de bruiloft vervolgens ingeruild voor een gouden trouwring. Ook nu vind je bij vrijwel iedere juwelier nog een groot aanbod zilveren verlovingsringen. Toch is het niet alleen zilver dat de klok slaat. Nee, want je kunt bijvoorbeeld ook voor een gouden verlovingsring kiezen. Verlovingsringen hebben tegenwoordig zelfs verschillende kleuren goud. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een verlovingsring van witgoud of roségoud kiezen. Wil je de perfecte verlovingsring kopen? Zorg dan dat je weet welke kleur de voorkeur van jouw partner geniet. Vraag dit niet op de man af, maar doe dit zo onopvallend mogelijk. Je kunt eventueel ook de kleur van andere sieraden als uitgangspunt nemen.

Verlovingsring kopen

Met of zonder steen?

Qua uiterlijk verschillen verlovingsringen niet alleen in kleur van elkaar. Nee, er zit ook verschil in de steen. Allereerst zijn er ringen met en ringen zonder steen. Om de perfecte verlovingsring te vinden, moet je voor jezelf bepalen wat je mooi vindt. Kies je voor een ring zonder steen? Dan is de keuze snel gemaakt. Toch willen veel mensen een verlovingsring met steen. Denk in dat geval niet dat je er al bent. Nee, want verlovingsringen bevatten namelijk verschillende soorten stenen. Zo kun je kiezen voor een verlovingsring met diamant. Dit was vroeger gebruikelijk, want een diamant staat voor eeuwige trouw. Nadeel van een diamant is dat deze de ring nogal prijzig maakt. Wordt het je allemaal te duur? Kies dan voor een verlovingsring met edelsteen.

Achterhaal de ringmaat van jouw partner

Heb je een mooie, moderne verlovingsring gevonden? Dan is er nog een laatste ding waarmee je rekening moet houden: de ringmaat. Als je jouw partner ten huwelijk vraagt, wil je immers wel dat de ring perfect om zijn/haar vinger past. Koop een verlovingsring daarom nooit als je de maat niet weet. Doe je dit toch? Kijk dan niet raar op als de ring te groot of te klein is. Om te voorkomen dat je hiermee de mist ingaat, moet je de ringmaat van jouw partner weten. Hoe je dit achterhaalt? Dat kan op verschillende manieren. Je kunt de ringmaat van jouw partner zelf opmeten, maar je kunt ook een ring meenemen naar de juwelier.

Schakel de hulp van een professional in

Veel mensen proberen eerst zelf de perfecte verlovingsring te vinden. Helaas slaagt niet iedereen hierin. Vind jij het ook lastig om de knoop door te hakken? Schakel dan eens een professional in. Je kunt met deze persoon om tafel gaan en bespreken wat je het belangrijkste vindt aan de ring. Op basis van jouw eisen krijg je vervolgens verschillende ringen te zien. Dit maakt het een stuk makkelijker om de perfecte verlovingsring te vinden.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Grote doelen op oog? Deel het op in microprojecten voor meer succes! (trouwen, afvallen, reizen, zaken etc!)